Home » Cultură » Descoperirea unei pânze despre care se presupune că ar fi a lui Rembrandt – FOTO

Descoperirea unei pânze despre care se presupune că ar fi a lui Rembrandt – FOTO

Publicat: 14.03.2016
O pictură de Rembrandt, despre care se credea că s-a pierdut, a putut fi atribuită cu certitudine maestrului olandez.

Este vorba despre o operă din tinereţea pictorului care a reapărut anul trecut la o licitaţie din Statele Unite, a relatat emisiunea „Nieuwsuur” de la postul public olandez care a oferit imagini cu pictura intitulată „De flauwgevallen patiënt (De reuk)”.

«Nu există niciun dubiu. Tabloul poate fi atribuit cu certitudine de sută la sută lui Rembrandt», a explicat expertul Ernst van de Wetering, în cadrul emisiunii de televiziune.

Acest tablou a aparţinut multă vreme unui particular din New Jersey. Neavând nicio îndoială cu privire la paternitatea lucrării, acesta a propus-o unei case de licitaţii care a inclus-o în catalogul său sub titlul ambiguu «Şcoala europeană, secolul XIX».

Atunci când preţurile au început să urce la licitaţie a devenit evident că era vorba despre o operă remarcabilă. Galeria Talabardon & Gautier a cumpărat atunci acest tablou.

În prezent, „De reuk” este proprietatea unui colecţionar particular new-yorkez a cărui colecţie numără aproape 200 de picturi din secolul al XVII-lea.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase