Momentul avea să intre în istorie, devenind unul dintre lucrurile care au consacrat-o pe celebra actriţă americană.
Înainte ca filmarile la pelicula „Something’s Got to Give” să fie reluate, Monroe a fost gasită moartă în casa ei din Los Angeles, SUA, în dimineata zilei de 5 august 1962.
Moartea actriţei, oficial înregistrată ca sinucidere prin administrarea unei supradoze de somnifere, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliţiei.
A devenit, astfel, o temă folosita frecvent în teoria conspiraţiei, fiind de notorietate legăturile dintre starul american şi fraţii Kennedy. Acest lucru nu a afectat, însă, statutul ei de model pentru arhetipul unui sex-simbol nemuritor.
Top 10 ipostaze celebre ale morţii
Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 19 mai:
1536 – A fost executată Anne Boleyn, a doua soţie a lui Henric al VIII-lea al Angliei (n. cca.1501).
1802 – Napoleon Bonaparte a înfiinţat ordinul ”Legiunea de Onoare”, recompensă pentru merite civile şi militare deosebite în serviciul Franţei.
1910 – S-a născut pictorul Ion Ţuculescu: “Pană de păun”, “Femei la seceriş” (d. 27 iulie 1962).
1929 – S-a înfiinţat Institutul Superior de Educaţie Fizică din România.
1939 – A încetat din viaţă poetul George Petcu (n. 13 ianuarie 1917).
1947 – S–a deschis Muzeul Zambaccian, cuprinzând colecţii de artă donate de colecţionarul şi criticul de artă Krikor Zambaccian.
1992 – Parlamentul a adoptat Legea audiovizualului, prin care se înfiinţa Consiliul Naţional al Audiovizualului.
1994 – Se semnează Acordul de schimb şi colaborare între ministerul Apărării Naţionale al României (Direcţia Topografică Militară) şi Departamentul Apărării al SUA (Agenţia Cartografică a Apărării) pentru întocmirea hărţilor topografice de navigaţie şi aeronavigaţie în domeniul geodeziei şi geofizicii, al datelor digitale, precum şi pentru materialele cartografice şi geodezice aferente.
1994 – A murit Jacqueline Kennedy Onassis, soţia preşedintelui american John F. Kennedy, asasinat în 1963.
1997 – Curtea Supremă de Justiţie a reabilitat 21 de intelectuali, printre care Constantin Noica, Alexandru Paleologu şi Nicolae Steinhardt.
2004 – Guvernul a aprobat un proiect de lege conform căruia, începând cu 1 iulie 2005, moneda naţională urmează să fie denominată prin tăierea a patru zerouri.