Home » Cultură » Casa Breslelor, unde turiştii vor putea vedea meşteşuguri medievale, la Castelul Corvinilor

Casa Breslelor, unde turiştii vor putea vedea meşteşuguri medievale, la Castelul Corvinilor

Casa Breslelor, unde turiştii vor putea vedea meşteşuguri medievale, la Castelul Corvinilor
Publicat: 13.05.2015
Casa Breslelor, un muzeu unde turiştii vor putea vedea cum se făceau în trecut scuturi, arme, cămăşi din zale şi alte obiecte medievale, va fi deschisă în curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara, printr-un proiect de peste 4 milioane de lei.

Potrivit directorului Castelului Corvinilor, Costin Tinca, în cursul anului trecut, Primăria Hunedoara a depus la Ministerul Culturii un proiect pentru obţinerea unei finanţări în vederea deschiderii unui muzeu în care să fie reprezentate breslele din trecut, iar vizitatorii să poată vedea cum lucrau fierarii sau cum se confecţionau articolele din piele, armele, scuturile, cămăşile din zale şi alte obiecte medievale.

„Primăria municipiului Hunedoara a depus la Ministerul Culturii proiectul «Moştenirea culturală Castelul Corvinilor – Muzeul Casa Breslelor, municipiul Hunedoara», care iniţial a fost clasat pe locul 11 şi se afla pe lista de rezervă. În urma reanalizării dosarelor depuse, proiectul nostru este propus spre finanţare, având ca termen de finalizare data de 30 aprilie 2016. Valoarea totală a proiectului este de peste 4,3 milioane de lei, sumă nerambursabilă în totalitate. Cu el vom deschide un muzeu unde turiştii pot vedea «pe viu» cum lucrau breslele pe vremuri”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Conducerea Castelului Corvinilor a obţinut deja aprobările pentru intervenţie de urgenţă asupra „Clădirii Administratorului” din curtea exterioară, care va găzdui Casa Breslelor, urmând să fie întocmit proiectul tehnic şi apoi să aibă loc licitaţia pentru desemnarea firmei care va amenaja muzeul.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus, pe portalul turistic TripAdvisor, între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite din partea turiştilor care l-au vizitat. În 2013, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, numai în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase