5 semne că ai nevoie de o nouă imprimantă (P)

24 10. 2024, 13:41

Deși tehnologia evoluează constant și tot mai mulți trimitem în format digital documente, imprimanta rămâne un gadget indispensabil în viețile noastre. Însă, ca orice alt dispozitiv electronic, în timp, își pierde din eficiență. Cum știi când este timpul să-ți înlocuiești imprimanta pe care o utilizezi acasă sau la birou? Iată 5 semne care indică faptul că dispozitivul nu mai funcționează corect.

Calitatea de imprimare s-a degradat considerabil

Dacă observi că paginile printate au dungi, pete, iar culorile nu mai sunt la fel de intense, este un semn clar că imprimanta își pierde din eficiență. Deși curățarea capetelor de imprimare poate ajuta pe moment, atunci când problema persistă, înseamnă că imprimanta și-a atins limita de „supraviețuire”. O nouă imprimantă, alături de o selecție corect aleasă de tonere pentru imprimante, îți va asigura imprimări clare și culori de calitate.

Apar defecțiuni și erori frecvente

Oricât de bună sau scumpă ar fi imprimanta pe care o deții, la un moment dat, uzura este inevitabilă. În timp, componentele mecanice se degradează, ducând la blocarea hârtiei sau nerecunoașterea cartușelor. Când imprimanta se blochează constant, scoate sunete ciudate și apar erori care apar și dispar, este momentul să ai în vedere înlocuirea ei. În acest caz, alege o nouă imprimantă Samsung, spre exemplu, și toner pentru imprimanta Samsung pentru a te asigura că nu apar erori în recunoașterea tonerelor.

Cresc costurile de operare

Ai observat că, deși ai aceleași obiceiuri de imprimare, cartușele de cerneală și tonerele se consumă mai repede? Pe măsură ce îmbătrânesc, imprimantele devin ineficiente din punct de vedere al costurilor. În plus, poate fi tot mai dificil să găsești cartușe și tonere pentru modelele vechi.

Incompatibilitatea cu noi software sau sisteme de operare

Pentru că în fiecare zi apar noi tehnologii, este posibil ca sistemul tău de operare, să nu-ți mai recunoască imprimanta. Dacă folosești un sistem nou de operare sau software-uri mai recente, cel mai probabil imprimanta ta veche nu va mai funcționa. Motivul? Nu mai este compatibilă cu noile modificări, deoarece o consideră „învechită”.

Caracteristici și tehnologii învechite

În ultimii ani, imprimantele, ca toate gadgeturile noastre de altfel, au evoluat. Noile modele au funcții ce permit conectivitate Wi-Fi, imprimarea direct de pe telefoanele mobile sau scanare rapidă. Este posibil ca imprimanta ta să nu aibă aceste funcționalități. În acest caz, ai putea să te orientezi spre un model nou pentru a nu pierde din confortul pe care acesta ți-l va oferi.

Dacă te confrunți cu oricare dintre problemele menționate mai sus, este timpul să începi căutările pentru o nouă imprimantă. Un model nou, împreună cu tonere compatibile, îți vor asigura imprimări de calitate, fără pagini blocate sau rupte. În plus, ai certitudinea că oricând ai nevoie să printezi un document sau un proiect cu imagini color, te vei descurca pe cont propriu, nefiind necesar să apelezi la prieteni sau xeroxul de la colțul blocului.