(P) Mini-ghid: cum să-ţi organizezi ziua de naștere fără bătăi de cap

09 10. 2024, 11:34

Ziua de naştere este un eveniment ce merită celebrat în fiecare an. Aceasta este o ocazie excelenta să te bucuri de momente frumoase alături de toţi cei dragi, de la prieteni şi până la rude sau familie. Vestea bună este că poţi organiza o petrecere aniversară în zeci, sute de moduri, în funcţie de gusturile tale, de buget, disponibilitate şi pasiuni.

Citeşte mai jos câteva sfaturi utile ca să îţi organizezi ziua de naştere fără bătăi de cap:

Personalizează-ţi petrecerea

Petrecerea ta aniversara ar trebui să îţi poarte semnătura, de aceea e o idee bună să optezi pentru o temă sau chiar mai multe care să te reprezinte. Poţi avea o petrecere inspirată de cinematografie, muzică, vacanţe, modă sau cărţi, în funcţie de ce anume te pasionează. De asemenea, tema unei petreceri poate fi dată şi de anumite culori sau de o perioadă a anului. Spre exemplu, dacă eşti născut/a toamna, poţi avea o petrecere inspirată de acest anotimp.

Alege locaţia potrivită

Locaţia potrivită se alege în funcţie de anotimp, buget şi de tipul de petrecere pe care vrei să îl ai. Spre exemplu, dacă îţi doreşti un party de zi, cu muzica în surdină şi activităţi diverse, nu e o idee bună să optezi pentru un club. De asemenea, trebuie să ţii cont de zona în care locuieşti, atât tu, cât şi cei dragi. Dacă vei dori o petrecere la mare, la munte sau într-o ţară străină va trebui să iei în calcul costurile de transport, dar şi cazarea şi mesele.

Ca să nu îţi baţi capul prea tare, îndreaptă-te către locaţii accesibile. Poţi avea o petrecere tip picnic în parc, un party acasă sau în grădină, la restaurant, club ori într-un lounge. De asemenea, mai poţi organiza petreceri în parcuri de distracţii sau baruri rooftop.

Adaugă un strop de nostalgie

Un mic moment nostalgic este binevenit la orice tip de adunare cu prietenii şi/sau familia. Ia în considerare să organizezi un astfel de moment şi la ziua ta de naştere, mai ales că nu este deloc costisitor. Poţi să pregăteşti un album cu poze din copilărie, câteva filmuleţe memorabile din vacante sau câteva joculeţe ce implică depanatul amintirilor.

Gândeşte un meniu fun

Meniul de la ziua ta de naştere poate să arate oricum doreşti, cât timp iei în considerare preferinţele şi restricţiile alimentare ale invitaţilor. Poţi să optezi pentru o locaţie unde fiecare îşi comandă ce doreşte, pentru platouri, dar şi pentru finger food sau preparate pregătite de tine. Contează foarte mult ce locaţie alegi când stabileşti meniul, însă vei avea de unde alege indiferent de tipul de petrecere pe care-l organizezi.

Optează pentru băuturi de calitate

Băuturile de calitate sunt esenţiale la orice petrecere, de la şampanie şi până la vin, vodcă, gin sau rom. Nu trebuie neapărat să ai un meniu foarte variat, ci este de preferat să te axezi pe câteva băuturi, cât timp acestea sunt de calitate. Şampania nu poate lipsi din meniu, în special la momentul tortului. Dacă îţi doreşti o alternativă budget-friendly la şampanie, optează pentru prosecco.

În afară de şampanie sau prosecco, mai optează şi pentru una sau două variante de tărie şi unul sau două sortimente de vinuri.

Nu uita nici de băuturile non-alcoolice. De la suc şi până la apă, cafea, ceaiuri, sucuri sau cocktailuri fără alcool, invitaţii trebuie să aibă de unde alege.

Ţine cont de gusturile invitaţilor

Petrecerea aniversara este despre tine, însă asta nu înseamnă că poţi să ignori complet gusturile şi preferinţele invitaţilor. La urma urmei îţi doreşti ca aceştia să se simtă bine şi să se distreze. De aceea, încearcă să ţii cont şi de gusturile şi preferinţele celor dragi, de la mâncare şi până la muzică. Muzica este foarte importanţă dacă vei avea o petrecere cu dans. Încearcă să incluzi muzica pentru toate gusturile, de la latino şi până la pop, house, dance sau EDM.

Oferă informaţii în avans

Nu îi anunţa pe cei dragi că vei avea o petrecere aniversară cu câteva zile înainte ca aceasta să se întâmple. Mai degrabă, spune-le acestora din timp că plănuieşti să te serbezi şi oferă-le cât mai multe informaţii în avans. În acest mod va fi mai uşor pentru ei să îşi elibereze calendarul şi să fie alături de tine la petrecere.

Caută soluţii pentru transportul invitaţilor

În cazul în care petrecerea va avea loc la o distanţă considerabilă de oraşul în care locuiţi sau vei avea invitaţi ce vin de departe, cauta soluţii pentru transport. Poţi căuta firme de transport care să asigure microbuze, să cumperi bilet de tren sau să plăteşti câteva taxiuri.

Dacă îţi doreşti o petrecere aniversară de nota 10 încearcă sfaturile de mai sus. Plănuieşte evenimentul cu răbdare, dă-i o notă personală şi nu uita să ţii cont de preferinţele celor dragi.