Home » Advertorial » (P) Ce fel de scaune de bar sunt potrivite pentru o insulă de bucătărie?

(P) Ce fel de scaune de bar sunt potrivite pentru o insulă de bucătărie?

(P) Ce fel de scaune de bar sunt potrivite pentru o insulă de bucătărie?
Publicat: 28.08.2024

Ți-ai amenajat o bucătărie modernă, cu o insulă elegantă care se transformă într-un spațiu de socializare. Din decor nu ar trebui să lipsească câteva scaune de bar. Dar cum le alegi pe cele potrivite? Nu este suficient să analizezi doar modelele din cadrul magazinelor. Este bine să ai în vedere și câteva aspecte. Care sunt acestea, află în rândurile următoare.

Găsește dimensiunile ideale pentru insula de bucătărie

Adori noua ta insulă de bucătărie? Îți place să-ți savurezi cafeaua de dimineață în această zonă? Ai nevoie de scaune de bar potrivite. Mai precis, modele care să fie la același nivel cu blatul insulei pentru a te așeza confortabil. De regulă, blaturile de bucătărie sunt mai înalte ca mesele standard. Astfel, vei avea de ales între două opțiuni: scaune fixe sau reglabile. Scaunele de bar fixe sunt potrivite pentru blaturi standard, dar și mai înalte. Cele sub formă reglabilă permit reglarea pe înălțime în funcție de necesități. De asemenea, este indicat să se țină cont și de lățimea scaunelor. Pentru o insulă mică, scaunele mai înguste sunt potrivite pentru a evita supraaglomerarea. Așadar, atunci când alegi scaunele ideale pentru bar, trebuie să te asiguri că găsești dimensiunile ideale.

Optează pentru scaune de bar cu sau fără spătar în funcție de preferințe

În funcție de cât timp vei petrece pe acestea, poți alege scaune de bar cu spătar sau fără. Modelele cu spătar sunt mai confortabile. Dacă insula este locul în care se servesc mesele principale, sunt ideale pentru că mențin confortul mai mult timp. În schimb, scaunele fără spătar, cele tip taburet, sunt mai elegante și se potrivesc în spațiile deschise unde se dorește menținerea unui aspect aerisit. Își găsesc locul într-un design minimalist și modern și se potrivesc perfect sub blat.

Selectează materialele potrivite

Materialul din care sunt confecționate scaunele influențează confortul, durabilitatea și curățarea acestora. Lemnul, deși este rezistent și oferă un aspect clasic, are nevoie de mai multă atenție. Mai ales dacă este finisat într-o culoare deschisă. Desigur, poți selecta scaune cu picioare din lemn și cadru tapițat. Scaunele din metal sunt potrivite într-un design cu accente industriale și moderne. Sunt ușor de curățat și destul de robuste. Șezutul din piele sau materiale textile sunt elegante și confortabile, însă pot fi mai dificil de curățat. Dacă preferi confortul și le întreții frecvent, poti alege modelele de scaune de bar tapițate pentru un plus de confort.

Alege un stil care se potrivește designului bucătăriei

Stilul scaunelor de bar ar trebui să se integreze în mod armonios în decorul bucătăriei. Pentru un stil modern, se potrivesc modele cu linii curate și finisaje metalice. Pentru o bucătărie ușor rustică, scaunele din lemn, tip taburet ajută la crearea unui decor tradițional. Este indicat să se țină cont și de culoare. Dacă insula de bucătărie are un finisaj îndrăzneț, scaunele într-o nuanță complementară adaugă un contrast plăcut. În schimb, dacă insula este simplă, alege piese cu modele sau culori îndrăznețe.

Fie că alegi scaune de bar de sine stătătoare sau cu picioare reglabile, vor influența nu doar funcționalitatea bucătăriei, ci și estetica. Așadar, ține cont de aspectele menționate pentru a te asigura că vei alege modelele potrivite insulei tale de bucătărie. În final, piesele alese trebuie să fie și pe placul tău, să fie confortabile și să se integreze armonios în designul bucătăriei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase