Home » Advertorial » (P) Cum să găsești cea mai bună lustră tip candelabru pentru locuința ta

(P) Cum să găsești cea mai bună lustră tip candelabru pentru locuința ta

(P) Cum să găsești cea mai bună lustră tip candelabru pentru locuința ta
Publicat: 29.07.2024

Fie că ești în căutarea unui corp de iluminat care să împodobească foaierul tău, să dea tonul în sala de mese sau să adaugi caracter unei alte încăperi din casa ta, lustrele de tip candelabru sunt alegerea clasică pentru a face o mare impresie. Stilurile moderne, contemporane și de tranziție de astăzi oferă o gamă în continuă expansiune de modele de corpuri de iluminat.

Pe lângă stil și materiale, există o varietate de alți factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când alegi candelabru ideal, inclusiv dimensiunea, puterea luminoasă, tipul de sursă de lumină, opțiunile de reglare a luminii și multe altele.

Pentru a te ajuta să restrângi opțiunile, iată răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări relevante pentru cumpărarea unui candelabru.

La ce ar trebui să te uiți când cauți lustra ideală?

În afară de stil, cei trei factori principali pentru selectarea unui candelabru sunt:

  1. ​​dimensiunea/scala;
  2. direcția de ieșire a luminii (strălucire versus umbră) și
  3. control (atenuare).

A avea ceva prea mare sau prea mic poate duce la un aspect disproporționat în spațiul tău. Un candelabru de 75cm înălțime agățat în mijlocul camerei cu tavan de 2.5m se va simți extrem de jos în spațiu și va arăta ciudat. Dacă achiziționezi ceva prea mic, piesa poate părea micșorată de cameră. Când ai îndoieli, este mai bine să greșești spre dimensiunea mai mare, deoarece candelabrele sunt piese de referință.

Utilizează următoarea metodă ca regulă generală pentru a dimensiona candelabrul pentru a fi punctul focal al unei încăperi (oriunde nu este instalat deasupra unei mese sau a unui blat):

  • Măsoară lungimea și lățimea camerei în metri.
  • Adaugă acele două numere împreună.
  • Suma acestor două numere ar trebui să fie diametrul candelabrului tău în centimetri.

Acesta este doar un ghid, dar oferă un loc de început. De asemenea, dorești să te asiguri că lumina care iese din corp nu este strălucitoare. Nu este nimic mai rău decât să stai la masă iar lustra din living să-ți strălucească prea puternic în față. În ce direcție merge lumina? Becurile sunt ascunse sau expuse? Dacă becurile sunt expuse, ar trebui să iei în considerare adăugarea unui dimmer la candelabru pentru a controla puterea luminii.

Dacă ești în căutarea unui aspect modern sau contemporan, pe ce tendințe de iluminat ar trebui să te concentrezi?

Pentru un aspect și un design mai modern, concentrează-te pe finisaje cu nichel satinat sau crom. Finisajele din bronz se găsesc mai frecvent în corpurile de tranziție, care combină elemente de design atât din stilurile tradiționale, cât și din cele contemporane. Lustrele moderne tind spre crom și nichel satinat. Caută, de asemenea, linii curate, cu o cantitate minimă de decor ornamentat. Reține că finisajul și materialele candelabrului tău ar trebui să completeze și alte finisaje din spațiul tău.

Cât de mare ar trebui să fie candelabrul în sala ta de mese?

Candelabrele sunt dimensionate după diametru și înălțime. Numărul de becuri poate afecta și dimensiunea. E recomandat ca diametrul unui candelabru să fie de 1/2 până la 2/3 din lățimea mesei tale.

Candelabrul mediu de sufragerie de astăzi este un dispozitiv de iluminat de patru până la șase becuri, cu un diametru de 65-75 cm. Ia în considerare și înălțimea tavanului și înălțimea candelabrului înainte de a cumpăra. Candelabrul ar trebui să atârne la aproximativ 75-90cm de la partea de sus a mesei până la partea de jos a dispozitivului în sine. Un candelabru prea înalt s-ar putea să ajungă aproape deasupra mesei tale!

Cu toate acestea, dacă ai tavane înalte, un design cu două sau trei niveluri ar putea funcționa grozav. Există opțiuni atât pentru mese pătrate, cât și pentru mese rotunde pentru a dimensiona un candelabru de sufragerie.

Corpurile de iluminat sunt niște elemente de decor esențiale pentru casa ta. Așa că alege întotdeauna modelele care îți plac cel mai mult și care îți pun în valoare cel mai bine locuința.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase