Home » Advertorial » (P) Importanța caselor de pariuri pentru Bugetul de Stat

(P) Importanța caselor de pariuri pentru Bugetul de Stat

(P) Importanța caselor de pariuri pentru Bugetul de Stat
Publicat: 10.07.2024

În ultima perioadă se discută adesea despre efectele jocurilor de noroc asupra românilor și se dorește introducerea unor măsuri de pe urma cărora industria pariurilor pare că va avea de suferit. Cu toate acestea, se omite un detaliu: importanța caselor de pariuri pentru Bugetul de Stat.

Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că pariurile sportive pot crea dependență, iar odată cu dependența pentru pariurile sportive pot apărea o mulțime de probleme. În ciuda acestora, nu putem ignora beneficiile pe care industria pariurilor sportive le oferă statului român.

Discutăm despre o industrie foarte bogată, așa că în rândurile următoare vom discuta pe larg despre importanța caselor de pariuri pentru bugetul României.

Prin urmare, dacă îți dorești să afli mai multe informații despre acest subiect, suntem siguri că informațiile pe care ți le vom prezenta îți vor fi de mare ajutor.

1. Venituri considerabile pentru bugetul statului

Înainte de toate, nu putem ignora faptul că există o mulțime de case de pariuri, atât online cât și fizice, iar acestea sunt vizitate zilnic de către foarte mulți români. Se fac zilnic o mulțime de tranzacții, așa că în această industrie există sume impresionante de bani.

Fiind o piață reglementată, datorită licențelor oferite de către ONJN, atât depunerile cât și retragerile sunt supuse impozitării. Altfel spus, statul român are de câștigat foarte mulți bani de pe urma activității caselor de pariuri.

În ultimii ani, taxele impuse pentru industria pariurilor sportive și a jocurilor de noroc au crescut în mod considerabil.

Chiar dacă nu există cifre exacte, cu toții putem fi de acord cu faptul că pariurile sportive reprezintă o sursă de venit foarte importantă pentru România.

Ba chiar nu puține sunt vocile care spun despre industria jocurilor de noroc faptul că reprezintă una dintre principalele surse de venit pentru bugetul de stat. În 2023 se aproxima faptul că 4% din bugetul de stat este reprezentat de veniturile de la pariuri.

2. Locuri de muncă pentru români

Așa cum spuneam, industria jocurilor de noroc în România este pur și simplu impresionantă.

Pentru a te convinge de acest lucru, încearcă să numeri agențiile de pariuri din orașul tău. Iar dacă locuiești într-o localitate mică, află câte case de pariuri online există.

Dacă luăm în considerare și cazinourile, atunci concluzia nu poate fi alta decât faptul că această industrie oferă o mulțime de locuri de muncă pe care românii le-au primit cu brațele deschise.

Pentru fiecare angajat în parte se plătesc taxe, iar astfel veniturile pentru statul român cresc și din acest punct de vedere.

3. Sponsorizarea sportivilor și competițiilor

Mai apoi, trebuie să avem în vedere și faptul că multe case de pariuri aleg să investească sume considerabile în sponsorizări.

Multe echipe de fotbal din România au ca sponsor principal o casă de pariuri, iar acestea investesc bani și în alte sporturi, susținând echipe și sportivi.

Pentru cluburile sportive și pentru sportivi, banii pe care casele de pariuri îi oferă reprezintă o sursă importantă de venit care le permite să se dezvolte și să evolueze la un nivel înalt.

Inclusiv competițiile sportive, așa cum este Liga 1 sau Cupa României, au ca sponsor o casă de pariuri.

Chiar dacă la o primă vedere toate aceste detalii nu par a fi foarte importante, analizând mai atent putem spune că sportul din România are foarte mult de câștigat de pe urma acestor sponsorizări.

Desigur că pentru toate aceste plăți există și impozite, așa că bugetul de stat are iar de câștigat.

Există o mulțime de argumente care ne determină să spunem despre casele de pariuri faptul că au o importanță deosebită pentru bugetul de stat.

În ciuda faptului că se dorește introducerea unor măsuri foarte restrictive în această industrie, cel mai probabil că acestea nu vor deveni realitate foarte curând, iar asta deoarece România ar rămâne fără o sursă importantă de bani, ceea ce ar cauza destul de multe probleme.

Prin urmare, dacă vei alege să joci la pariuri sportive sau la alte jocuri de noroc, este foarte important să fii responsabil, astfel încât să nu devii dependent.

Atât timp cât vei ține cont de acest sfat, suntem siguri că pariurile sportive vor putea fi gestionate corect, evitând toate consecințele dependenței. Succes îți dorim!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase