Home » Advertorial » (P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?

(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?

(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
Publicat: 26.06.2024

La amenajarea unei locuințe de mici dimensiuni, toți factorii joacă un rol foarte important, începând cu alegerea schemei cromatice și continuând apoi cu piesele de mobilier, corpurile de iluminat și obiectele decorative. Totuși, comodele, canapele sau etajerele bine alese au puterea de a transforma locuința, oferindu-i funcționalitatea necesară, dar și impresia unui spațiu mai mare. Dacă ești în căutarea celor mai potrivite piese pentru locuința ta, iată câteva aspecte pe care le poți lua în considerare:

Prioritizează funcționalitatea la alegerea celui mai potrivit mobilier

Într-o locuință cu o suprafață restrânsă, cel mai potrivit mobilier este, fără îndoială, cel care este multifuncțional. Poți paria pe funcționalitatea acestui tip chiar dacă te-ai mutat recent în noua ta locuință și nu știi exact cum o vei folosi. Multifuncționalitatea este cea care dă valoare corpurilor și le face indispensabile în orice locuință, nu doar în cele cu dimensiuni reduse.

Canapelele extensibile, colțarele cu șezuturi care se pot muta oriunde dorești, paturile cu spații de depozitare, oglinzile de podea prevăzute cu cârlige de agățat hainele și accesoriile, banchetele și băncile cu spații de depozitare, mesele și noptierele cu sertare sunt doar câteva exemple de piese cu caracter multifuncțional, foarte potrivit într-o locuință de mici dimensiuni. De asemenea, nu vei da greș cu mobilierul care se poate extinde și restrânge după nevoile tale. Mesele extensibile și cele pliante, dar și piesele care au o greutate redusă sunt foarte potrivite, deoarece te vor ajuta să îți reorganizezi spațiul de care dispui în funcție de nevoile tale. Înainte de a achiziționa orice corp, asigură-te că măsori foarte precis fiecare spațiu pe care dorești să îl amenajezi pentru a alege cele mai potrivite piese, fără riscul de a-ți încărca locuința.

Care sunt cele mai potrivite stiluri de mobilier pentru o locuință mică?

Nu doar funcționalitatea contează la alegerea mobilierului pentru amenajarea unei locuințe de mici dimensiuni, ci și stilul său, precum și culorile. Stilul modern, dar și cel scandinav și contemporan sunt foarte recomandate pentru o suprafață restrânsă. Piesele cu finisaje moderne prezintă un design minimalist, linii curate, fără niciun element decorativ. La rândul său, mobilierul scandinav are un design simplu, însă multifuncțional și este adesea disponibil în culori deschise.

Designul în stil contemporan se remarcă prin materialele moderne, prin finisajul neted și chiar prin prezența unor forme geometrice. Culoarea mobilierului este iarăși foarte importantă pentru ca o locuință de mici dimensiuni să pară mai aerisită și mai mare. Prin urmare, nu vei da greș alegând piese în culori deschise, precum alb, ivoriu, bej, crem, gri deschis, dar și alte nuanțe pastelate care fac ca o locuință mică să pară mai spațioasă și mai luminoasă.

Pentru a obține o amenajare aerisită și coerentă, poți opta pentru mobilier, vopsea, textile și alte elemente în nuanțe apropiate de culori. De exemplu, dacă dorești o locuință albă, alege nuanțe ușor diferite de alb, de la albul imaculat, până la alb ivoriu, alb murdar și alte nuanțe la fel de delicate și luminoase. Nu uita să folosești oglinzi pentru a mări vizual spațiul, dar și să lași lumina naturală să pătrundă în toată casa.

Sursa de imagine: Photocreo Bednarek – stock.adobe.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase