Creșterea copiilor în era digitală este o adevărată provocare. Există această tentație de a sta cât mai mult timp în fața ecranelor, iar de aici o serie de consecințe se întrevăd. Este însă destul de greu să fiți în competiție cu această lume și cu aparenta satisfacție de a descoperi lucruri de amuzament. Pentru că începe vacanța de vară și pentru unii copii acest lucru înseamnă șansa de a petrece și mai mult timp cu ecranele în față, ar fi timpul să căutați soluții creative.
Pictura pe numere, o metodă practică prin care arta poate fi accesibilă
Evident că nu toți copiii, cum nici toți adulții au înclinație artistică. Să creeze singuri un tablou sună ireal și irealizabil pentru unii. Există însă și picturi pe numere cu rama de lemn, kituri de pictură care pot ajuta în acest sens. Acestea au pânză de bumbac imprimată cu o schiță. Pentru realizarea unui tablou perfect, trebuie să aștearnă pe pânză culorile potrivite, în locul potrivit. Au ajutor și ghid și din acest punct de vedere, o simplă corespondență dintre număr și culoare. Toate accesoriile sunt incluse, de la culori la pensule.
Există în magazinele online de profil diversitate de picturi pe numere cu icoane si religioase superbe, cu peisaje, cu animale sau portrete. Pentru copii, astfel de picturi au un grad de dificultate mai mic, iar numărul de culori de aplicat este mai mic. La fel și dimensiunea pânzei. Prima sugestie deci: pictatul!
Atât pentru adulți, cât și pentru copii, puzzle-urile sunt un exercițiu pentru memorie și concentrare. Dacă v-ați plictisit de variantele clasice de puzzle-uri, alternative sunt. Cele din lemn, spre exemplu, sunt mai durabile. Veți găsi în comerț și variante moderne, A4, cu fiecare piesă având o formă anume. Colorate și atractive, acestea sunt în cele din urmă o provocare, de a crea o imagine completă.
Puzzle-urile sunt cu diferite grade de dificultate, așadar, ar fi bine să țineți cont de acest aspect când veți alege o variantă pentru copii.
Studiile arată că timpul petrecut în natură ne face mai fericiți. În plus, stimulează creierul și curiozitatea. Este în natura umană să căutăm ceva nou în orice. Iar mediul înconjurător are ce oferi. Totodată, afară copiii sunt stimulați să facă mai multă mișcare fizică, esențială pentru dezvoltarea lor.
Pentru ca timpul lor să fie de calitate, completați experiența cu baloane de săpun sau cretă colorată.
Cere tabletă? Optați pentru tabletă LCD de desen. O alternativă la tehnologia actuală, pentru că își va exersa astfel scrisul, îndemânarea, coordonarea, skillurile la desenat.
Din seria activităților creative sunt și jocurile copilăriei. Acum ne aducem aminte cu nostalgie de ele. Credem că disponibilitatea actuală de jocuri și jucării înlocuiesc cu succes jocurile naive, precum săritul de coardă sau jocul cu mingea. Nu subestimați însă astfel de activități, pentru că sunt benefice.
Iată, deci, să stăm departe de tehnologie, cel puțin o parte din zi, este posibil, cu astfel de idei creative.