Home » Advertorial » (P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă

(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă

(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
Publicat: 20.05.2024

Swatch continuă colaborarea sa cu faimoasa rețea de galerii Tate, extinzând gama de ceasuri inspirate din operele de artă. În cadrul ediției acestui an a călătoriei artistice Swatch, producătorul își propune să aducă arta la un public mai larg. Parteneriatul Swatch x Tate Gallery este o călătorie prin timp și stiluri. Artiștii emblematici și operele deosebite selectate pentru colecția acestui an sunt sinonime cu depășirea limitelor, inovația, provocarea pozitivă și bucuria de viață, pentru care marca Swatch este cunoscută.

Swatch Tate Gallery Tate Gallery Turner’s Scarlet Sunset

Swatch transpune din nou operele de artă în ceasurile sale într-un mod fenomenal. În ceasul Swatch Tate Gallery Turner’s Scarlet Sunset, este folosit un tablou iconic, care este prezentat pe întreaga suprafață a ceasului, concentrându-se pe lumina și culoarea. Utilizarea ingenioasă a dătătorului adaugă profunzime întregii piese – soarele de pe cadran își schimbă subtil nuanța într-un ciclu de 14 zile, datorită unui dătător colorat special. Un alt model, inspirat de lucrarea lui Marc Chagall, Swatch Tate Gallery Chagall’s Blue Circus, evocă amintiri din lumea circului prin nuanța intensă, plină de viață, a albastrului de pe curea și cadran. La capătul acului de ore este plasată semiluna, iar la capătul acului de minute – imaginea unui ochi.

Swatch Tate Gallery Barns-Graham’s Orange și Red pe roz

Ceasul Swatch Tate Gallery Matisse’s Snail este inspirat de pictura artistului vizual francez Henri Matisse, creatorul fauvismului – un stil pictural îndrăzneț și influent, caracterizat prin culori vibrante și tușe de pensulă libere. Acest model prezintă pe cadran și pe curea imaginea The Snail. În plus, pe curea se află și semnătura artistului. Cadranul este completat de ace de ceas negre. Lucrările artistei britanice Wilhelmina Barns-Graham sunt o explozie de culori vii și tușe energice și libere ale pensulei. La fel este și ceasul Swatch Tate Gallery Barns-Graham’s Orange And Red On Pink, inspirat de opera artistei. În acest model, indicii mari negri sunt imprimați pe sticla care acoperă cadranul. Acele de ore și minute sunt de culoare neagră, iar secundarul este măsurat de un ac alb.

Swatch Leger’s Două femei cu flori în mână

Ceasul Swatch Tate Gallery Miro’s Women And Bird In The Moonlight prezintă fragmente din pictura artistului spaniol Joan Miró Women And Bird In The Moonlight. Modelul are o carcasă transparentă, mată, de culoare albastru închis, în care se află un cadran colorat cu indici albi imprimați și ace de ceas de culoare albastru închis. Fernand Léger a fost unul dintre membrii avangardei artistice pariziene din începutul secolului al XX-lea și a fost asociat cu cubismul. Exact acesta este tabloul său prezentat pe curea și cadranul modelului Swatch Tate Gallery Leger’s Two Women Holding Flowers. Aici, timpul este indicat de un ac orar galben, unul minute roșu și unul secundar verde.

Swatch Tate Gallery Bourgeois’s Spirals

Swatch Tate Gallery Bourgeois’s Spirals este ultimul model din noile modele din colecția Tate Gallery. Acesta are o carcasă transparentă, mată-albastră, iar cadranul și curea mată albastră sunt decorate cu o secțiune imprimată din pictura Spirals. Timpul este indicat de ace roșii, care contrastează bine cu cadranul. Acest model este disponibil și cu funcția SwatchPAY!, care permite efectuarea plăților în condiții de siguranță printr-o singură mișcare a încheieturii mâinii.

Toate modelele din linia Swatch Tate Gallery au plicuri de plastic și curele de silicon cu bucle imprimate cu logo-ul Tate Gallery. Cadranul este protejat împotriva deteriorării de o sticlă de hessalit. Rezistența la apă a modelelor este estimată la 3 ATM. Funcționarea precisă a ceasurilor este asigurată de o mișcare elvețiană cu cuarț. Acestea și alte ceasuri Swatch din colecția Tate Gallery pot fi găsite la Eceasuri.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase