Home » Advertorial » (P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024

(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024

(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
Publicat: 15.05.2024

Ți-ai luat un PC pentru jocuri și mai ai nevoie, pentru a-l completa, de un monitor gaming? Ai deja un monitor, dar nu se mai ridică la nivelul așteptărilor tale? Ți-ai dori ceva mai mult în ceea ce privește calitatea imaginilor și performanța mișcărilor?

Dacă ești în căutarea unui monitor gaming care să-ți ofere o experiență excelentă atunci când te joci, ai nimerit exact unde trebuie! Prin intermediul acestui articol vrem, de fapt, să te ajutăm să înțelegi spre ce ar trebui să te îndrepți.

Care sunt cele mai căutate caracteristici când vine vorba despre un monitor pentru gaming? Există termini care trebuie stăpâniți, înainte de a trece la acțiune și a face o achiziție. Vom aborda câteva concepte de bază prin prisma cărora vei putea face o evaluare corectă a produselor.

Cunoști deja termenii de IPS, Tn, G-Sync și FreeSync? Dacă este pentru prima dată când intri în contact cu aceștia, îți sugerăm să ne citești până la capăt!

Alegerea unui monitor destinat jocurilor video nu este cu mult diferită de alegerea unui monitor tradițional. Cu toate acestea, în cazul în care vorbim despre un monitor gaming, există câteva caracteristici numerice care trebuie prioritizate.

Doar acordând atenție numerelor, experiența vizuală cu jocurile va fi una plăcută!

Monitor gaming – recomandări pentru 2024

Monitor gaming Samsung Odyssey G5 34”

Monitorul de gaming Samsung Odyssey G5 este un monitor curbat de 34 inch, conceput pentru a oferi o experiență de joc captivantă. Designul său curbat de 1000R învăluie câmpul vizual al utilizatorului, oferind un sentiment de imersiune. Cu alte cuvinte, vei simți jocul pe propria piele.

Monitorul are o rezoluție Ultra WQHD de 3440×1440 pixeli, care oferă imagini clare și detaliate. Tehnologia panoului VA asigură culori vii și contraste profunde, în timp ce raportul 21:9 oferă un spațiu amplu de vizionare, ideal pentru jocurile multiplayer sau multitasking.

Una dintre cele mai notabile caracteristici ale monitorului acestuia este rata de reîmprospătare de 165 Hz. Această rată ridicată de reîmprospătare permite reproducerea perfectă a imaginii, minimizând întreruperile care ar putea apărea.

Mai mult, cu un timp de răspuns de numai o milisecundă, fiecare mișcare de pe ecran este receptată aproape instantaneu, jocul desfășurându-se în timp real, fără întârzieri.

Iar dacă vrei un monitor gaming care să dispună de port HDMI, Display Port și de intrare audio, acesta este perfect. Le are pe toate! Este compatibil cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv PC-uri și console de jocuri.

Monitor gaming Samsung Odyssey G4 27”

Monitorul de gaming Samsung Odyssey G4 este un monitor de 27 inch cu o rezoluție maximă de 1920×1080 pixeli (Full HD) și un panou IPS care asigură culori strălucitoare și unghiuri largi de vizualizare.

Conceput pentru pasionații de jocuri, acest monitor oferă o experiență de joc excelentă și captivantă datorită ratei de reîmprospătare de 240 Hz și timpului de răspuns de doar o milisecundă.

Printre cele mai remarcabile avantaje ale monitorului Samsung Odyssey G4 se numără compatibilitatea cu tehnologiile Freesync Premium și G-Sync. Datorită acesteia, sincronizarea monitorului cu placa grafică a computerului se va face foarte rapid.

În plus, monitorul acceptă HDR10, oferind o gamă largă de culori și un contrast ridicat între zonele luminoase și întunecate ale imaginii. Poți profita la maxim de potențialul acestui monitor, conectându-l la diferite dispozitive prin HDMI sau Display Port.

Designul ergonomic al monitorului include și HAS și Pivot care îți permit reglarea înălțimii și unghiului ecranului în funcție de preferințe. Ba mai mult, acest monitor gaming vine cu o serie de caracteristici concepute special pentru confortul vizual. Este vorba despre Eye Saver și tehnologia Flicker Free care reduc oboseala ochilor în timp ce tu te joci.

Și asta nu este tot când vorbim despre acest monitor Samsung. O altă caracteristică interesantă este faptul că îți va permite să vizualizezi jocurile într-un format panoramic 21:9, câmpul vizual fiind mult mai larg, comparativ cu cel al monitoarelor clasice.

Monitor gaming Samsung Odyssey G3 24”

Monitorul de gaming Samsung Odyssey G3 este un dispozitiv de înaltă calitate, conceput pentru pasionații de jocuri care sunt în căutarea unei soluții inovative de ultimă oră. Cu un ecran de 24 inch și o rezoluție Full HD de 1920×1080, oferă imagini clare şi detaliate, indiferent de jocul ales.

Panoul VA al monitorului Samsung asigură culori vii și contrast profund. Datorită tuturor caracteristicilor sale de ultimă generație, te poți bucura oricând de jocuri, poți viziona filme sau edita fotografii și videoclipuri.

Ca un alt punct forte al monitorului menționăm și rata de reîmprospătare de 144 Hz. Combinată cu timpul de răspuns de o milisecundă, asigură o experiență de joc fără întreruperi, chiar și în momentele cele mai solicitante și pline de acțiune.

Prin tehnologia FreeSync Premium, monitorul se poate sincroniza cu placa grafică, eliminând orice tip de probleme sau întreruperi.

Designul acestui monitor gaming este elegant și funcțional. Negrul oferă o notă de clasă configurației jocurilor, în timp ce dimensiunile compacte (544.0 x 498.4 x 234.1 mm) fac monitorul potrivit chiar și pentru spațiile limitate.

Monitor gaming AOC 27”

Ce îți putem spune despre monitorul de gaming AOC? Este un monitor de 27 inch, gândit pentru a oferi o experiență de joc cât mai captivantă și mai plăcută. Ecranul are o rezoluție maximă de 1080p Full HD, deci imaginile sunt clare și bogate în detalii.

Demnă de remarcat aici este rata de reîmprospătare de 240 Hz. Este ideală pentru jocurile de mare viteză, unde fiecare milisecundă contează. Aspectul imaginii monitorului se evidențiază și el, fiind de 16:9. Ce înseamnă asta? Că monitorul este perfect pentru redarea filmelor dorite sau jocurilor preferate pe întreg ecranul.

Cât despre design, îți putem spune că monitorul este curbat și câmpul vizual larg. Afișajul este, de asemenea, opac, reducând reflexiile și permițându-ți să joci confortabil în orice condiții de iluminare.

Iar în ceea ce privește luminozitatea și contrastul, acest monitor gaming oferă 300 cd/m și un raport de contrast de 3.000:1. Astfel, vei putea vedea în mod clar detaliile chiar și în scenele mai întunecate sau mai luminoase ale jocurilor preferate. Te-ai decis cu privire la ce se potrivește nevoilor tale?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase