Home » Advertorial » (P) World Series of Poker: Istoria celui mai important eveniment de poker live organizat anual

(P) World Series of Poker: Istoria celui mai important eveniment de poker live organizat anual

(P) World Series of Poker: Istoria celui mai important eveniment de poker live organizat anual
Publicat: 15.05.2024

Între 28 mai și 17 iulie, jucători de poker din toată lumea se vor întrece în Las Vegas la World Series of Poker (WSOP) 2024. Organizat anual, acesta este considerat cel mai important eveniment de poker live din lume. Simpla participare este o bornă importantă pentru fiecare jucător, în timp brățările și premiile puse în joc sunt visul oricărui jucător de poker din lume.

În 2024, la Horseshoe Casino din Las Vegas sunt așteptați aproximativ 10 mii de jucători din toată lumea, care vor lupta pentru premiile impresionante puse în joc la cele aproape 700 de mese disponibile. Anul trecut s-a înregistrat un record de participanți: 10.043, iar câștigătorul din Main Event a fost Daniel Weinman, care a plecat acasă cu un premiu record: 12.1 milioane de dolari.

Numărul de participanți și premiile oferite spun totul despre dimensiunea acestui eveniment, însă cum a început totul? Prima ediție WSOP din istorie a fost organizată în 1970. Pe atunci, pokerul era încă la început și nu avea nici pe departe dimensiunea din zilele noastre. Aminteam că la WSOP 2024 vor fi aproximativ 700 de mese, iar pentru a înțelege mai bine ce însemna pokerul în 1970 e suficient să spunem că în tot statul Nevada atunci se regăseau doar 70 de mese.

Winner Joe McKeehen

De fapt, cazinoul în care a fost organizată prima ediție WSOP nici măcar nu avea o masă de poker la acel moment. La prima ediție au participat jucători cunoscuți de poker care frecventau cluburile din zonă. Iar prima ediție a fost organizată într-o încăpere de dimensiunile unei camere obișnuite de hotel. În jur de 30 de jucători s-au aflat la start, iar câștigătorul a fost desemnat prin vot, în persoana lui Johnny Moss.

Organizatorul Benny Binion a simțit însă potențialul, iar la ediția următoare a introdus o taxă de participare de 5.000 de dolari. Învingător a fost tot Johnny Moss, care și-a apărat titlul câștigat în urmă cu un an.

Din 1972 s-a făcut trecerea la Texas Hold’em

Pentru a aduce un plus jocului, începând cu 1972 s-a decis ca Main Event-ul să se dispute în formatul Texas Hold’em. Pe atunci, această versiune nu se bucura de succesul pe care îl are în zilele noastre la operatorii de poker online, ci era ceva încă nou. Dar Binion a simțit că Texas Hold’em va aduce spectacolul la masă și va face ca învingători să iasă jucătorii cu cele mai bune abilități. Iar asta s-a și întâmplat.

Din 1973, turneul a luat o nouă dimensiune, deoarece evenimentul a început să fie televizat de CBS Sports. Cei mai buni jucători de poker câștigau deja statut de vedete, iar învingătorul Main Event-ului din 1972, Amarillo Preston, a organizat ulterior un turneu de promovare și a apărut la The Tonight Show de 11 ori în anii următori.

Pe măsură ce succesul evenimentului era tot mai mare, organizatorii au decis să introducă și alte probe, ca No Limit Hold’em cu buy-in mai mic, Seven-card Stud, Razz și Deuce-to-seven Draw.

Brățările au fost introduse în 1976

Din dorința de a aduce un plus turneului, organizatorii au decis să introducă brățări de aur pentru câștigătorii probelor. Pentru că demersul a fost întâmpinat cu multă bucurie, brățări au fost acordate și câștigătorilor primelor ediții, retroactiv.

În acest moment, jucătorul cu cele mai multe brățări este Phil Hellmuth, care are nu mai puțin de 17 în palmares. El este urmat de Phil Ivey, Erik Seidel, Johnny Chan și Doyle Brunson, fiecare cu câte 10.

WSOP a crescut considerabil după anul 2003

Poate cea mai importantă bornă din istoria WSOP a fost înregistrată în anul 2003. Atunci, un jucător pe nume Chris Moneymaker a obținut calificarea la WSOP într-un satelit online și a câștigat Main Event-ul. Era ceva nemaivăzut la acel moment ca un jucător care venea de pe o platformă de online poker să învingă adversari de renume, dar exemplul său a impulsionat comunitatea jucătorilor de pe Internet.

De la an la an, numărul jucătorilor din online care participă la WSOP este în continuă creștere, iar exemplul lui Chris Moneymaker a fost urmat și de alte nume. Evenimentul a crescut și el anual și organizatorii se așteaptă ca la ediția din 2024 să doboare un nou record de participare.

Sunt zeci de evenimente disponibile, în așa fel încât toți jucătorii să se poată bucura de o experiență unică la WSOP, în Las Vegas.

Sursa fotografii: 888poker.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase