Home » Advertorial » (P) Inovații în îngrijirea pielii – Ce trebuie să încerci anul acesta

(P) Inovații în îngrijirea pielii – Ce trebuie să încerci anul acesta

(P) Inovații în îngrijirea pielii – Ce trebuie să încerci anul acesta
Publicat: 14.05.2024

În prezent, majoritatea femeilor doresc să aibă o piele sănătoasă și fără imperfecțiuni, inclusiv fără pete pigmentare și semne de acnee. Pentru a obține o piele mai clară, mai strălucitoare și mai netedă, există anumite practici de îngrijire zilnică și produse recomandate de experți.

Inovațiile în îngrijirea pielii din 2024 sunt foarte interesante și pot fi adaptate la rutina de îngrijire a pielii. Acestea includ:

  • Produse cosmetice care susțin sănătatea și echilibrul microbiomului pielii, cu prebiotice, probiotice ce îmbunătățesc aspectul pielii
  • Produse cosmetice personalizate și adaptate nevoilor individuale ale pielii, cu ingrediente naturale, organice, fără parabeni și alți agenți toxici
  • Creme și seruri de față pentru a reduce semnele de îmbătrânire, inflamația și stresul oxidativ
  • Produse care oferă protecție eficientă împotriva razelor ultraviolete și altor factori nocivi de mediu
  • Cosmetice cu ingrediente active pentru tratamentul intensiv al unor probleme precum deshidratarea, acneea, ridurile, tenul uscat, etc.

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, cea mai importantă este curățarea zilnică pentru a îndepărta impuritățile, excesul de sebum și machiajul care pot duce la acumularea de bacterii și la formarea acneei. De asemenea, exfolierea regulată este esențială, ea va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la curățarea porilor. În acest mod, pielea va fi mai curată și se va regenera mai bine.

Din categoria inovațiilor în îngrijirea pielii face parte și acidul salicilic, care este un exfoliant eficient pentru piele, ce poate trata acneea și alte imperfecțiuni. Produsele cu acid salicilic – precum seruri, creme, loțiuni – pot fi eficiente în caz de acnee și în prevenirea de noi leziuni.

Alte practici de îngrijire sunt:

  • Hidratarea pielii care este importantă indiferent de tipul de ten, pentru că menține sănătatea
  • Pielea trebuie protejată și împotriva factorilor de mediu (poluare, razele ultraviolete) care îi pot afecta sănătatea.

Pentru a avea o piele strălucitoare și sănătoasă contează și:

  • Alimentația – trebuie de ales o dietă echilibrată și sănătoasă, alcătuită mai ales din fructe, legume bogate în nutrienți și antioxidanți ce pot menține sănătatea pielii
  • Activitatea fizică și somnul de calitate – pentru reducerea stresului.

Descoperă efectele acidului salicilic în cosmetologie! Află de ce este atât de apreciat în 2024!

Conform unui studiu din 2023, acidul salicilic este un ingredient organic, versatil și eficient în tratarea unei game variate de probleme ale pielii. Se folosește în cosmetică și poate ajuta în rezolvarea unor probleme ale pielii.

Acidul salicilic este cunoscut pentru eficacitatea sa în tratamentul acneei

El acționează în profunzime, pătrunde în pori pentru a elimina: excesul de sebum acumulat, celulele moarte ale pielii, bacteriile care duc la apariția acneei. Are capacitatea de a reduce și inflamația asociată cu apariția coșurilor și a punctelor negre.

Este un bun exfoliant

Acidul salicilic curăță porii înfundați și elimină punctele negre. Are proprietăți exfoliante, ajută la deschiderea porilor, îndepărtează eficient excesul de sebum, celulele moarte și alte impurități.

Acidul salicilic reduce inflamația și tratează tenul gras

Dacă ai tenul gras, ai putea folosi produse cosmetice cu acid salicilic, deoarece au capacitatea de a reduce inflamațiile și de a regla producția de sebum. Cu ajutorul acidului salicilic se reduce și aspectul lucios al tenului.

Acidul salicilic previne formarea coșurilor, a petelor întunecate

Acest ingredient organic poate ajuta în prevenirea formării comedoanelor, prin exfolierea stratului superior al pielii, îndepărtând celulele moarte și stimulând regenerarea cutanată. Un tratament corect cu acid salicilic poate reduce treptat micile umflături, pete, leziuni cutanate sau keratoze seboreice și poate îmbunătăți aspectul tenului.

Prin utilizarea regulată a produselor pe baza de acid salicilic se pot obține rezultate vizibile, deoarece acest ingredient poate contribui la îmbunătățirea texturii pielii, oferind un ten mai fin și mai neted. Acidul salicilic curăță tenul, facilitează regenerarea micilor leziuni ale pielii, post-acneice, stimulează circulația sanguină, dezinfectează tenul, crește producția de colagen și uniformizează nuanța tenului.

Cremele cu acid salicilic diminuează roșeața pielii, hidratează tenul în profunzime, au efect calmant și de reducere a cuperozei. Loțiunile tonice de curățare cu acid salicilic conferă o îngrijire suplimentară față de creme și luptă împotriva imperfecțiunilor protejând pielea de influențe externe rele.

Astfel de produse pot fi și idei de cadouri adecvate pentru femei. De exemplu, un set cu mixt de produse cosmetice pentru utilizarea zilnică poate include produse în versiune mini, pentru tratarea unor imperfecțiuni ale pielii și regenerarea tenului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase