Home » Advertorial » (P) 5 construcții impresionante pe care merită să le vezi măcar o dată in viață

(P) 5 construcții impresionante pe care merită să le vezi măcar o dată in viață

(P) 5 construcții impresionante pe care merită să le vezi măcar o dată in viață
Publicat: 25.04.2024

Unele construcții s-au transformat cu trecerea timpului în atracții turistice. Un exemplu concret este hotelul Marina Bay Sands din Singapore, în care mulți vin pentru a vedea cu proprii ochi arhitectura spectaculoasă.

Însă același lucru se întâmplă și cu construcții mai vechi, cum ar fi Marele Zid Chinezesc sau Turnul Eiffel. 5 dintre cele mai populare le vom prezenta în acest articol și vom explica de ce sunt vizitate anual de milioane de oameni.

Marina Bay Sands (Singapore)

Acest hotel din Singapore se remarcă prin arhitectura deosebită pe care o are, motiv pentru care a primit numeroase premii la galele de specialitate. Inaugurarea Marina Bay Sands s-a produs acum 13 ani, iar succesul a apărut încă din prima clipă. Cele trei turnuri legate între ele de un pavilion de 340 de metri nu aveau cum să treacă neobservate. Hotelul are o capacitate de 2.561 de camere și tot aici se mai află un cazino, un mall, cinema, restaurante de lux și multe altele. Hotelul este arhicunoscut și pentru piscina infinity spectaculoasă pe care o are. Cei care dețin hotelul intenționează să construiască și un al patrulea turn.

Marele Zid Chinezesc (China)

O construcție cum rar se vede și cum doar cu mii de ani în urmă se putea face. Marele Zid Chinezesc se întinde pe 21.196 de kilometri, iar scopul construcției a fost apărarea granițelor imperiului de atacurile popoarelor nomade din nordul țării. Din informațiile existente, construcția primei părți a început undeva în jurul secolului al V-lea înainte de Hristos. Cea mai mare lungime a dobândit-o în timpul dinastiei Han, între 220 și 206 înainte de Hristos.

Din secolul al XIX-lea a început un proces masiv de degradare, iar în prezent este un monument istoric. Totuși, doar o mică porțiune este reabilitată și este deschisă publicului. Este vizitat de milioane de oameni anual și este prezent și în numeroase filme și jocuri. Poate cel mai cunoscut film este „The Great Wall” (2017), în care Matt Damon interpretează rolul principal. Alături de alte simboluri precum Colosseumul din Roma și Piramidele din Egipt, Marele Zid este prezent și în unul din cele mai populare jocuri de pacanele din colecția companiei Endorphina, denumit „Around the World”.

Burj Khalifa (Dubai)

Cu o înălțime de 828 metri, Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lumeBurj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume. A fost inaugurată tot în 2010, după ce lucrările au durat 6 ani. Turiștii au două opțiuni pentru vizitarea turnului. Varianta mai ieftină este să urce până la etajul 124, adică la o înălțime de 452 de metri. Există și o variantă mai scumpă, la etajul 148, la o înălțime de 555 de metri. De aici poate fi văzută o panoramă asupra întregului Dubai. Cea mai bună perioadă a zilei pentru vizitarea Burj Khalifa este la apus, însă e recomandat să cumperi biletele online pentru a evita să stai la cozi uriașe.

Turnul Eiffel (Franța)

Simbolul orașului Paris a fost construit între 1887 și 1889 cu ocazia Expoziției Mondiale. Chiar dacă francezilor nu le-a plăcut inițial, turnul s-a transformat în unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franța. Peste 7 milioane de oameni îl vizitează în fiecare an. Înălțimea sa este de 330 de metri, însă vizitatorii pot ajunge la un punct maxim de 276 de metri. De aici poate fi văzut tot Parisul, iar peisajul te va impresiona. Aici se află și un restaurant în care poți lua masa în timp ce te bucuri de o priveliște superbă.

Sursa foto canva.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase