Home » Advertorial » Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi

Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi

Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi
Credit foto: Montatip Lilitsanong via Unsplash
Publicat: 03.03.2023

Când plănuiți să coaceți ceva delicios precum niște produse de patiserie sau niște prăjituri artizanale, s-ar putea să vă uitați la rețetă și să vă doriți să o faceți puțin mai sănătoasă. În timp ce patiserie înseamnă, de obicei, că faci deserturi dulci care sunt cunoscute ca fiind nesănătoase, nu trebuie să fie așa!

Există multe moduri în care poți lua orice rețetă obișnuită de patiserie sau prăjituri artizanale și să folosești niște înlocuitori sănătoși pentru ingredientele cheie. Înainte de a merge mai departe, este important să rețineți că, deși puteți înlocui unul sau două ingrediente cheie dintr-o rețetă pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, nu este întotdeauna o idee bună să începeți să înlocuiți trei, patru sau cinci ingrediente. Atunci când intrați pe teritoriul înlocuirii mai multor ingrediente, poate că ar fi mai bine să căutați o nouă rețetă mai sănătoasă. Dar, acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire mai atentă la ingredientele pe care le puteți schimba!

Alternative la zahărul alb

Zahărul este văzut în mod obișnuit ca fiind personajul negativ în produsele de patiserie sau în prăjituri artizanale. Deși are un gust atât de delicios, consumul de niveluri ridicate de zahăr poate duce la creșterea în greutate, boli de inimă, diabet și chiar cancer. Așa că este probabil o idee bună să evitați toate aceste riscuri și să căutați o alternativă mai sănătoasă la zahărul alb de copt.

Există două căi pe care le puteți urma atunci când înlocuiți zahărul în produse de patiserie și prăjituri artizanale și anume să alegeți un înlocuitor natural sau unul artificial. Înlocuitorii naturali sunt lucruri precum mierea, siropul de arțar, zahărul de cocos care sunt alimente „reale”. Un substitut artificial mai sănătos ar fi să folosiți ceva precum stevia sau îndulcitori precum zaharină sau aspartam.

Alternative la făina albă

Făina albă pentru toate scopurile este extrem de ușor de folosit, s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă opțiune. Cu toate acestea, există câteva alternative diferite pe care le puteți folosi în locul făinii albe. Cine știe, s-ar putea să vă placă una mai mult decât făina albă!

Făina de migdale

Făina de migdale se obține prin măcinarea migdalelor până la obținerea unei pudre, la fel ca și făina! Acesta este un substitut excelent pentru coacere, deoarece nucile adaugă o mulțime de grăsimi sănătoase, proteine și vitamina E, precum și o cantitate bună de fibre în rețeta ta. Din cauza tuturor grăsimilor adăugate pe care le are făina de migdale, produsele tale de patiserie pot deveni mai groase și puțin grase, așa că cel mai bine este să folosești făina de migdale în lucruri precum negrese sau biscuiți.

Făina de nucă de cocos

Făcută din pulpă de nucă de cocos măcinată și uscată, făina de nucă de cocos este bogată în fibre, proteine și este mai ușor de digerat decât făina albă obișnuită. De asemenea, făina de nucă de cocos convertește zahărul din sânge într-un ritm mai lent, ceea ce o face perfectă pentru diabetici. Făina de nucă de cocos este foarte densă, așa că poate usca produsele de patiserie, așa că amestecați-o cu alte tipuri de făină sau asigurați-vă că adăugați puțin lichid în plus la rețeta dvs.

Idee tort cu ciocolata

Alternative la unt

Untul tinde să aibă o reputație proastă și poate fi principalul motiv pentru care mulți oameni evită să mănânce multe produse de patiserie. Cu toate acestea, există mulți înlocuitori mai sănătoși pe care îi puteți folosi în locul untului și iată câteva pe care ar trebui să le încercați chiar acum.

Sos de mere

Acest înlocuitor al untului, încercat și adevărat, nu numai că nu conține grăsimi și este plin de fibre, dar are și un gust grozav. Înlocuiește untul în preparatele tale de patiserie sau prăjituri artizanale folosind jumătate din cantitatea de sos de mere față de cantitatea de unt cerută (dacă rețeta spune 1 cană de unt, folosește 1/2 cană de sos de mere neîndulcit). Acest lucru este perfect pentru prăjituri artizanale, biscuiți și pâini rapide.

Avocado

Poate sună puțin ciudat să coci cu un avocado, dar te vei bucura că ai făcut-o când rețeta ta va fi mai bogată în fibre și vitaminele K, B, B-5, B-6 și E. Avocado este, de asemenea, perfect pentru aproape orice rețetă de copt, iar aroma sa ușoară nu va interfera prea mult cu produsele tale de patiserie. Folosiți aceeași cantitate de piure de avocado pe care o folosiți pentru unt.

Iaurt grecesc

Pentru o opțiune bogată în proteine, înlocuiți untul cu jumătate din cantitatea de iaurt grecesc. Iaurtul grecesc funcționează foarte bine în prăjituri, pâine și brioșe, deoarece creează o textură catifelată și dă foarte puțină aromă la coacere. Sună destul de ușor pentru un înlocuitor sănătos!

Ulei de nucă de cocos

Deoarece uleiul de nucă de cocos este solid la rece, la fel ca și untul, este un înlocuitor sănătos perfect pentru uleiul de copt. Puteți bate zahărul cu uleiul de nucă de cocos la fel ca și cu untul, făcându-l perfect în biscuiți și prăjituri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Cercetătorii au descoperit că anotimpurile Pământului sunt ciudat de desincronizate
Cercetătorii au descoperit că anotimpurile Pământului sunt ciudat de desincronizate
Cinci evenimente istorice petrecute de Crăciun care au schimbat lumea
Cinci evenimente istorice petrecute de Crăciun care au schimbat lumea
O istorie culturală a Crăciunului, dincolo de mituri și tradiții „eterne”. Cum au apărtul cadourile, luminițele și decorațiunile?
O istorie culturală a Crăciunului, dincolo de mituri și tradiții „eterne”. Cum au apărtul cadourile, luminițele ...
Chris Rea, peste patru decenii de muzică fără compromisuri. „Mi-am început viața ca un străin”
Chris Rea, peste patru decenii de muzică fără compromisuri. „Mi-am început viața ca un străin”
Singur de Crăciun? Iată cum poți transforma liniștea într-un aliat pentru echilibrul emoțional
Singur de Crăciun? Iată cum poți transforma liniștea într-un aliat pentru echilibrul emoțional
Cum a ajuns Apărarea Aerospațială americană să-l urmărească pe Moș Crăciun timp de 70 de ani?
Cum a ajuns Apărarea Aerospațială americană să-l urmărească pe Moș Crăciun timp de 70 de ani?
Test de cultură generală. De ce aduce ghinion să lași o pălărie pe pat?
Test de cultură generală. De ce aduce ghinion să lași o pălărie pe pat?
Știința nu așteaptă: Evenimentele care au scris istorie în astronomie chiar de Crăciun
Știința nu așteaptă: Evenimentele care au scris istorie în astronomie chiar de Crăciun
Cele mai iubite băuturi de Crăciun afectează sănătatea oaselor
Cele mai iubite băuturi de Crăciun afectează sănătatea oaselor
Creierul bărbaților versus creierul femeilor: Care sunt diferențele?
Creierul bărbaților versus creierul femeilor: Care sunt diferențele?
MESAJE DE CRĂCIUN 2025. Urări speciale pentru prieteni, rude sau colegii de la serviciu
MESAJE DE CRĂCIUN 2025. Urări speciale pentru prieteni, rude sau colegii de la serviciu
Țara în care dreptul la munca de acasă ar putea deveni lege
Țara în care dreptul la munca de acasă ar putea deveni lege
Ziua în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost executaţi
Ziua în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost executaţi
Cele mai bogate familii din lume au devenit și mai bogate în anul 2025
Cele mai bogate familii din lume au devenit și mai bogate în anul 2025
Crește impozitul pe mașinile hibride din 2026
Crește impozitul pe mașinile hibride din 2026
Sfatul unui psiholog pentru Crăciun și Revelion: „Magia sărbătorilor vine din interior”
Sfatul unui psiholog pentru Crăciun și Revelion: „Magia sărbătorilor vine din interior”
Care au fost cele mai râvnite cartiere din România în anul 2025?
Care au fost cele mai râvnite cartiere din România în anul 2025?
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate