Home » Advertorial » Cumpara seminte Esenzi si iti vei creste propriile legume!

Cumpara seminte Esenzi si iti vei creste propriile legume!

Cumpara seminte Esenzi si iti vei creste propriile legume!
Publicat: 01.09.2021

Din ce în ce mai multă lume înțelege că pentru un stil de viață sănătos este important ca produsele folosite să fie organice, pline de vitaminele, mineralele și nutrienții de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Cu atât mai mult cu cât în familie sunt și copii, de dezvoltarea cărora în mod corect ești direct responsabil. Prin urmare, dacă ai posibilitatea, de ce să nu treci la fapte și să îți crești singur propriile legume? Nu este deloc complicat, iar dacă mai respecți și recomandările noastre, chiar vei avea parte de succesul dorit. Și ce poate fi mai bun decât o porție bună de legume coapte, eventual și cu o salată de roșii delicioasă alături?

Semințe de bună calitate

Primul pas spre o grădină de vis sunt… semințele pe care le plantezi. Acestea trebuie să fie de bună calitate, pe care le poți procura fie de la cunoscuți care au deja o grădină de legume la care ai apelat și tu uneori, fie din magazinele de specialitate sau site-urile de profil. Succesul este asigurat când folosești seminte Esenzi, așa că deja ești pe drumul cel bun.

Alegerea locului

Dacă ai făcut rost de semințe, urmează alegerea locului unde acestea să fie plantate. Deși, cel puțin theoretic, orice bucată de pământ, dacă este bine îngrijită, poate deveni o bună grădină de legume, adevărul este că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Este nevoie de un loc care să nu se afle permanent în bătaia vântului, și dacă mai este și puțin în pantă, chiar poți spune că ai mai multe șanse de a și consume ceea ce cultivi. Explicația este simplă: pe un teren plat, în cazul ploilor, apa va avea tendința să băltească, iar aceasta ar putea duce la copromiterea culturilor.

Pregătirea solului

Solul trebuie pregătit înainte de a planta semințele, astfel încât acestea să aibă parte de nutrienții de care au nevoie. Unul bogat în humus este cel ideal. Dar, pentru a pregăti solul trebuie mai întâi ca terenul să fie bine curățat de buruieni, prin mulcire.

Folosește îngrășământ natural

Urmează apoi o altă etapă, respectiv fertilizarea solului. Pentru că îți dorești să te bucuri de legume organice, apelează la îngrășământul natural. Compostul este varianta cea mai bună, iar atunci când îl adaugi în mod regulat în grădina ta de legume, ai certitudinea că solul acesteia este unul plin de nutrienți pentru absolut toate tipurile de legume pe care le-ai cultivat acolo. Și nu, niciodată nu poți spune că e prea mult compost într-o grădină de legume!

Unele legume… nu se suportă

La fel ca și în cazul oamenilor, și între legume există anumite… să le zicem antipatii. Deși sunt delicioase atunci când sunt servite împreună în aceeași farfurie, ceapa și usturoiul nu sunt cele mai fericite alăturări în grădina ta de legume, sau chiar castraveții și roșiile. În schimb, busuiocul plantat în preajma roșiilor va fi mult mai delicios și va crește frumos.

Nu uita de flori

Chiar dacă este vorba despre o grădină de legume, nu uita să plantezi și niște flori în apropierea lor. Surprinzător dar nu, nu este vorba despre un aspect vizual plăcut – deși și acesta este foarte important, ci de faptul că florile atrag polenizatori, sau au o acțiune repelentă asupra insectelor care pot face mult rău grădinii tale. Cele mai bune sunt crăițele, dar și anumite plante aromatice, cum ar fi salvia, menta și anumite soiuri de busuioc.

Nu otrăvi solul

Evident, fiind vorba despre o grădină de legume, vei avea multe lupte de dus până vei ajunge să savurezi mâncăruri delicioase preparate cu tot ceea ce ți-a oferit aceasta mai bun. Printre acestea se află și cea cu dăunătorii. Ai mare grijă să nu cazi în capcana majorității celor care au încercat să își cultive propriile legume, și au decis să folosească pesticide sau insecticide pentru a scăpa de dăunători. Da, acționează rapid, se găsesc ușor, dar pe termen lung nu fac decât să otrăvească solul, iar conscințele sunt ușor de intuit. Mai bine apelează tot la soluțiile natural, cum ar fi macerate din plante precum ardei iute, usturoi, tătăneasă sau urzică.

Urmărește mereu starea vremii

Este ușor să pierzi toată recolta de legume dacă nu ai urmărit starea vremii, ba chiar te-ai informat și în avans despre cum se anunță aceasta pe anumite perioade. Sunt legume care nu suportă înghețul, altele care nu sunt tocmai cele mai bune prietene cu vântul puternic, așa că este nevoie să știi cum poți să ai grijă de ele.

Atenție permanentă

Deși îți dorești ca totul să meargă perfect și totul să meargă ca pe roate, fiind la început vei face multe greșeli. Nicio problemă, pentru că după cum se spune, din greșeli învățăm. Informează-te mereu despre cum să te comporți cu plantele din grădina ta de legume pentru ca acestea să aibă parte de cel mai bun tratament. Și, nu uita, este nevoie de o atenție permanentă și multă implicare.

Nu este suficient doar să le uzi și atât. Nu renunța după primul eșec, pentru că da, va fi prezent. La final însă, vei avea parte de o satisfacție enormă atunci când vei gusta prima roșie din grădina ta, vei pregăti conservele pentru iarnă din legumele crescute de tine, sau le vei oferi prietenilor un coș cu legume organice, delicioase, sănătoase, și pline de substanțe nutritive! Ce poate fi mai bun decât atât?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase