Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Şcoala de Afaceri a Universitatăţii Kingston, Marea Britanie, pe un eşantion de 10.000 de persoane din 30 de ţări europene şi a demonstrat că lucrurile nu stau chiar aşa cum credem noi.
Specialiştii au găsit o legătură puternică între slujbă şi o viaţă satisfăcătoare, mai ales la deţinătorii de familii. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă şi în cazul celor care încearcă să suplinească lipsurile din viaţa de familie „refugiindu-se” în muncă. Succesul în carieră nu compensează nefericirea indusă de eşecurile familiale.
Profesorul Yannia Georgellis, coautor al studiului explică faptul că munca şi viaţa de familie sunt interdependente. Ele se influenţează reciproc şi continuu. Cu toate acestea, studiul nu a găsit nicio dovadă care să ateste că munca poate compensa problemele din familie.
Cercetarea a scos la iveală factori importanţi care influenţează această legătură.
S-a observat, de pildă, că mamele care au copii preşcolari sunt mult mai puţin interesate de satisfacţiile aduse de muncă. Acest lucru se produce, probabil, din cauza faptului că priorităţile lor se schimbă în acea perioadă. Însă, odată ce copiii devin adolescenţi, multe mame se întorc la muncă, iar activitatea profesională redevine importantă pentru sentimentul de satisfacţie în viaţă.
Sursa: UKPA