„Boabele” – un fel de pastile speciale, cu înveliş metalic,
modelate în forma unor boabe uriaşe de cafea -, numite Coffee
Joulies, răcesc cafeaua la o temperatură optimă de trei ori mai
rapid decât în mod normal, iar apoi menţin această temperatură până
la cinci ore.
Ele funcţonează absorbind energia termică în exces, din băutura
prea fierbinte, pentru ca apoi să elibereze treptat această energie
stocată, cu scopul de a menţine o temperatură optimă, împiedicând
astfel răcirea
cafelei.
Deşi acest lucru pare că funcţionează împotriva legilor
termodinamicii, Coffee Joulies sunt fabricate dintr-un material
special, non-toxic, închis etanş într-un înveliş de oţel
inoxidabil.
„Acest material este conceput pentru a se topi la 60 de grade
Celsius, absorbind foarte multă energie în urma acestui proces. În
acest mod, Coffee Joulies răceşte băutura de trei ori mai repede
decât în mod normal.
Odată ce ajunge la această temperatură, materialul special începe
din nou să se solidifice, eliberând energia absorbită în timpul
topirii. Acesta este modul în care Coffee Joulies păstrează băutura
caldă de două ori mai mult,” a spus purtătorul de cuvânt al firmei
producătoare.
Produsul va fi lansat în scurt timp în Statele Unite, la preţul de
50 de dolari pachetul, iar modul de utilizare este foarte simplu:
odată turnată băutura (cafea, ceai, lapte sau orice altă băutură
caldă) în cană, se adaugă două astfel de boabe, iar pentru un
rezultat ideal, se acoperă recipientul cu un capac.
Totuşi, într-o cană obişnuită, Coffee Joulies vor păstra băutura
caldă doar cu câteva minute mai mult decât în mod normal, aşa că
producătorii ne sfătuiesc să folosim un termos, în care efectul
„boabelor” metalice se menţine până la cinci ore.
Sursă:
Mail Online