Concluzia a fost trasa dupa ce oamenii de stiinta ai
Universitatii Newcastle, precum si cei din cadrul Institutului
Scotian de Cercetare a Recoltelor, din Dundee, au explorat
calitatile medicinale ale anticului remediu
chinezesc.
Conform doctorului Gordon McDougal, de la institutul din Dundee,
„cercetarile arata ca felul in care ne digeram hrana afecteaza in
mod direct posibilele efecte biologice si beneficiile asupra
sanatatii pe care le au compusii produselor asimilate de
organism”.
Condusa de dr. Ed Okello, echipa de cercetare a dorit sa cunoasca
daca proprietatile protectoare ale ceaiului verde – prezente in
forma nedigerata, proaspata a lichidului – raman active odata ce
acesta a fost digerat. S-a descoperit astfel ca, atunci cand ceaiul
este acaparat de enzimele din stomac, substantele chimice rezultate
devin chiar mai eficiente in combaterea
declansatorilor cheie ai bolii Alzheimer decat
se intampla in forma neprocesata a licorii.
Mai mult, compusii digerati au fost depistati ca posedand si
proprietati anti-cancer, incetinind semnificativ dezvoltarea
celulelor tumorale folosite in experimentele derulate.
Sursa: STV
Descopera lumea in care traiesti: