Detaliile despre preferintele culinare de dimineata ale lui
Adolf Hitler au parvenit in urma declaratiilor unui dezertor
austriac, in varsta de doar 19 ani (in 1944), identificat ulterior
a fi Schuetze Oberning, una dintre garzile de corp SS ale
dictatorului.
Oberning, care a trait in apropierea Furher-ului intre anii
1943-1944, perioada in care Hitler se retrasese in faimoasa sa
resedinta din Alpii Bavarezi, adauga si alte detalii legate de
personalitate intunecata a celui resoponsabil de moartea a zeci de
milioane de oameni. Oberning declara Aliatilor ca Hitler se trezea
in fiecare dimineata fix la ora 10, dupa care bea cafea si manca,
invariabil, cateva felii de paine neagra unse din belsug cu
marmelada.
Vizitatorii, printre care si medicul personal, erau primiti doar
dupa-amiaza. Seara, dictatorul lucra pana noaptea tarziu, adormind
uneori la ora 4 dimineata.
Raportul intocmit de dezertorul austriac are 83 de file si este
intitulat Furhergebiet; tinut secret pana de curand, raportul este
analizat de experti, care declara ca materialul cuprinde numeroase
detalii referitoare la personalitatea paranoica a lui Hitler.
Sursa: DiscoveryNews