Datele provin dintr-un studiu realizat in SUA , pe 6.000 de
adulti, intre anii 1999 si 2006.
Studiul a fost destinat sa verifice corelatia dintre continul de
zahar din dieta si valorile colesterolului.
Desi multa vreme s-a considerat ca „vinovate” de cresterea
colesterolului sunt numai grasimile saturate, acest studiu a
demonstrat ca si un consum ridicat de zahar are acelasi efect:
cresterea valorilor colesterolului si a riscului de aparitie a
bolilor cardiovasculare.
Studiul a aratat, de asemenea, ca multi oameni pur si simplu nu
sunt constienti ca mananca prea mult zahar, deoarece nu realizeaza
faptul ca multe alimente gata preparate, prezente in mod obisnuit
in dieta lor, il contin in cantitati foarte
mari.
Popularele cereale pentru micul dejun, de pilda, sunt indulcite
cu cantitati mari de zahar; la fel si majoritatea bauturilor racoritoare care se gasesc pe
piata.
In cadrul studiului, participantii au fost impartiti in cinci
grupe, in functie de cantitatea de zahar consumata zilnic; iar
rezultatele au aratat ca aceia care consumau cel mai mult zahar
mancau, practic, echivalentul a 46 de lingurite pline. Acestia sunt
si cei la care s-au descoperit cele mai mari valori ale colesterolului sangvin.
Sursa: Mail Online
CITESTE SI: