M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T, acesta e
formula pe baza careia puteti organiza cea mai reusita pauza de
cafea.
Formula ia in calcul aroma placuta a cafelei (F), un ambient
placut (E), recipientul in care e servita cafeaua (P), persoanele
impreuna cu care o bei (C) si momentul din zi cand o savurezi
(T).
Cu alte cuvinte, daca bei de unul singur o cafea mediocra,
dintr-un pahar de plastic, intr- incapere intunecoasa si mohorata…
mai bine n-o bei.
Profesorul Charles Spence, de la Departamentul de Psihologie
Experimentala al Universitatii Oxford, propune o combinatie care
sa-ti mearga la inima: o cafea buna, aromata, bauta la ora 11
dimineata, impreuna cu prietenii, intr-o incapere bine luminata
(sau afara, la soare), cu un fundal muzical (muzica italiana de
opera sau o cantareata cu o voce joasa, invaluitoare, ca Marianne
Faithfull – acesta sunt sugestiile profesorului Spence).
Formula a fost publicata intr-un raport numit Changing Tastes si
scoate in evidenta modul in care factorii externi – ce tin de
ambient – pot influenta felul in care creirul percepe gustul
alimentelor si senzatia de bine asociata actului alimentar.
Nu e lipsit de interes sa precizam ca studiul a fost comandat de
Starbucks VIA Ready Brew.
Sursa: Mail Online
CITESTE SI: