Conform noilor reguli adoptate de Consiliul Municipal al
orasului Zhenzhou din provincial Henan, porcii destinati
sacrificarii trebuie lasati singuri cu peste 12 ore inainte de
moarte. In acest interval de timp, ramatoarele trebuie sa stea in
camere largi, spatioase si curate. Daca este posibil, porcilor
trebuie sa li se puna muzica relaxanta de meditatie, trebuiesc
plimbati, mangaiati si scarpinati cat mai des. Totul pentru a
atinge o stare de fericire si buna dispozitie maxima inainte de
momentul sacrificarii.
Toate aceste metode bizare la prima vedere au un scop final mult
mai prozaic si comercial. De multi ani se cunoaste ca animalele
domestice din ferme care sunt haituite, incoltite si apoi
sacrificate, simt cu groaza apropierea mortii. Prin urmare, sub
imperiul stresului psihologic de proportii, organismul lor elimina
din belsug adrenalina, compusi toxici, acid lactic, hormoni, fecale
si urina. Carnea unui animal care a suferit inainte de a fi
sacrificat este improprie consumului datorita toxinelor care o
„impaneaza” la propriu.
„Dupa un transport lung si obositor, porcii nostri sunt condusi
in camere pentru a se odihni si relaxa. Avem personal special
angajat care sa ofere porcilor masaje in intervalul de 12 ore de
dinainte de sacrificare. Cei mai stresati primesc si dulciuri.
Datorita noilor metode intelepte, carnea porcilor este de o
calitate superioara, nu retine apa si toxinele” declara un oficial
al comisiei de supraveghere. Fermele si abatoarele care se abat de
la reguli sunt „pedepsite sever”, primind amenzi de 7 500 $ care
sunt platite din salariul directorilor si sefilor care nu s-au
ingrijit de implementarea si respectarea noilor reguli.
Sursa :
WeirdAsiaNews
CITESTE SI :