E adevarat ca acest trend a capatat o tenta descendenta in
ultima perioada, asta si datorita crizei economice globale si a
faptului ca, totusi, carnea de cal este mai scumpa decat cea de
vita, spre exemplu, dar si datorita protestelor vehemente venite
din partea organizatiilor pentru protectia animalelor. Si cu toate
acestea, numai in anul 2009, au fost ucisi 15.820 de cai, strict
pentru carnea lor, peste 7000 dintre acestia fiind importati.
Exista chiar si p puternica miscare ce a cerut imperativ schimbarea
statutului cailor de la animale de companie la cele de productie,
asemenea oilor.
„Este tulburator ca oamenii continua sa manance caii ca acum peste
1000 de ani, dar noi vom continua sa luptam pana cand acest obicei
barbar va disparea cu totul”, sustine Constance Cluset, una dintre
purtatoarele de cuvant ale organizatiei pentru protectia animalelor
patronata de Brigite Bardot.
Istoricii sustin ca moda consumului carnii de cal printre francezi
dateaza din anul 1807, atunci cand medicul personal al lui Napoleon
Bonaparte a invatat soldatii francezi sa isi consume caii cazuti pe
campul de lupta.. Pe post de tigai, soldatii foloseau chiar
armurile ce le acopereau piepturile.
Sursa: Aroundglobe
CITESTE SI: