Conform studiilor, acceasi parte a creierului care detecteaza durerea fizica este responsabila si de perceptia sentimentelor de gelozie. Poate de aceea se explica motivul pentru care trairile de acest gen ne par atat de dureroase.
„Este interesanta aceasta corelatie intre doua senzatii distincte. Poate ca intelegand mai bine natura geloziei vom putea oferi in viitor o mai buna consiliere celor afectati”, sustinte Hidehiko Takahashi, unul dintre coautorii studiului.
In experimentul care a dezvalui sursa sentimentelor de gelozie, 19 studenti au fost monitorizati in timp ce discutau despre rivalii lor in dragoste. Scanarea cerebrala a subiectilor a dus la identificarea unei parti a lobului frontal care a devenit mult mai activa in timpul testelor. De asemenea, aceiasi subiecti au fost rugati sa citeasca o scrisoare fictiva in care rivalii lor sufereau o mare deceptie amoroasa, rezultatul subliniind o activitate intensa in zona creierului asociata cu sentimentele de fericire.
„Nu numai ca am descoperit sursa cerebrala a geloziei dar, totodata, putem intelege mai bine de ce unii dintre noi se simt fericiti din cauza ghinionului altora”, afirma acelasi Takahashi.
Sursa:DailyMail