Home » D:News » Spalatul pe maini este mai eficient decat vitaminele

Spalatul pe maini este mai eficient decat vitaminele

Spalatul pe maini este mai eficient decat vitaminele
Publicat: 17.10.2008
Conform studiilor si datelor emise de German Intitute for Quality and Efficiency in Health Care, banalul spalat pe maini are o actiune profilactica mai eficienta decat administrarea viteminei C sau a altor antioxidanti naturali sau artificiali. Aceasta masura de igiena si protectie a oricarei persoane pare a fi cea mai buna strategie de lupta in fata infectiilor respiratorii.

Timp de zeci de ani opinia comuna in randul oamenilor a fost aceea conform careia folosirea vitaminei C si a altor suplimente vitaminizante ofera cea mai buna protectie impotriva racelilor, infectiilor respiratorii precum si a virozelor. Bazandu-se pe sfatul medicilor, generatii intregi de oameni au crezut si inca mai cred ca administrarea zilnica a vitaminelor este o solutie potrivita si pentru cazurile de cancer sau ajuta la cresterea longevitatii.
Dovezile aduse de cercetatori in ultimii ani spun insa altceva. Conform acestora, starea de sanatate a unei persoane precum si rezistenta sa la boli alaturi de refacerea dupa infectii de diverse genuri, tine exclusiv de particularitatile sale genetice precum si de capacitatea individuala a organismului fiecarei persoane de a extrage anumite vitamine si minerale din hrana zilnica.
O alta concluzie neasteptata adusa de medicii germani este cea conform careia banalul spalat pe maini este de fapt cea mai puternica arma pe care o avem in fata pandemiilor de gripa sau a virozelor respiratorii. Studiile asupra spalatului pe maini au evidentiat ca aceasta activitate banala duce la eliminarea mai multor bacterii si virusi decat toate complexele de vitamine aflate astazi la mare moda.
“Nu doar ca nu exista nici o dovada palpabila conform careia unii antioxidanti ar prelungi viata, dar avem anumite evidente conform carora antioxidantii si complexele de vitamine duc chiar si la moartea timpurie a pacientilor” afirma profesorul Peter Sawicki, director al acestui Institut.

Sursa : Science Daily

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase