Home » D:News » Democratia: instructiuni de folosire

Democratia: instructiuni de folosire

Democratia: instructiuni de folosire
Publicat: 12.06.2008
Cea de-a doua editie a proiectului de Conferinte Civice "despre buna folosinta a democratiei", organizata de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica - ARDOR, s-a incheiat recent printr-un maraton de «public speaking».

Evenimentul a presupus desfasurarea in paralel la Bucuresti si Turda a unor succesiuni de discursuri publice pe tema „A ajuns democratia din Romania la majorat?", evenimentele fiind gazduite de Sala de festivitati a Colegiului National Bilingv "George Cosbuc" din Bucuresti si de Centrul Ratiu pentru Democratie din Turda. In acest fel, ARDOR  alaturi de partenerii implicati in derularea acestui proiect, au dorit sa propuna o modalitate originala de exprimare a opiniilor in spatiul public.
 
Pe durata evenimentului, cei prezenti, elevi, studenti si invitati au sustinut cateva zeci de discursuri publice, demonstrand ca daca ai experienta si cultura dezbaterii, in 3 minute poti expune o opinie bine argumentata si de impact. Discursurile vor putea fi vizualizate in curand pe site-ul www.conferintelecivice.ro .
 
SIVECO Romania, partener oficial al proiectului ARDOR, sprijina in mod constant initiativele care contribuie la dezvoltarea armonioasa a elevilor romani.
 
Comunicarea libera le este familiara tinerilor. Dar pentru a comunica eficient, ei au nevoie de experienta dezbaterii. Proiectul ARDOR ii responsabilizeaza si le ofera sansa de a invata ca o exprimare libera si un discurs fundamentat sunt esentiale intr-o societate democratica moderna”, considera Anca Crahmaliuc, Marketing Manager in cadrul SIVECO Romania.
 
Proiectul ARDOR se bucura de mare succes pentru ca propune spre dezbatere subiecte relevante si de importanta majora pentru democratia din Romania. Pe parcursul celor 15 conferinte din seria de evenimente „despre buna folosinta a democratiei”, elevii au avut ocazia de a-si dezvolta gandirea critica, de a schimba idei cu importanti lideri de opinie ai societatii civile si academice romanesti, filosofi, jurnalisti, politologi si istorici. In fond, de a exersa mecanismele democratiei.
 
Recunoasterea importantei acestui proiect pentru societatea romaneasca a venit si din partea organizatorilor Galei Societatii Civile, editia 2008. Astfel, proiectul de Conferinte Civice organizat de ARDOR a fost distins cu o mentiune speciala in cadrul sectiunii „Comportament civic si participare publica”.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase