Este profesor de farmacologie si de inginerie biomedicinala la Facultatea de Medi¬cina din Tel Aviv, fiind unul dintre creatorii unor medicamente care vizeaza boala Parkinson si tratarea dementelor, pledand pentru o alimentatie bogata in ceai verde.
Datorita efectelor sale benefice, se recomanda consumul a patru cesti de ceai verde zilnic, din acelasi motiv profesorul a introdus ceaiul verde si in continutul gumei de mestecat.
Un alt doctor, Erik-Alexander Richter din Olanda, spune ca dieta bogata in lipide creste riscul bolilor de memorie si ca unii acizi grasi din alimente sunt asociati tulburarilor cognitive la varstnici, in timp ce altii precum cei din uleiurile de peste, au un efect protector.
El trage un semnal de alarma cu privire la urmatoarele aspecte: „Poluarea, stresul, dieta saraca si leziunile traumatice, toate genereaza radicali liberi, care determina imbatranirea si ne ameninta cu cancerul, bolile de inima, afectiunile imune si alte boli potential letale. Radicalii liberi de oxigen sunt cei mai numerosi radicali liberi si sunt responsabili de majoritatea raului care apare in corpul nostru. Tocmai de aceea rolul antioxidantilor este atat de important, ei vin sa echilibreze balanta”.
Solutiile recomandate de el pentru intarzierea procesului de imbatranire sunt la indemana tuturor, si anume: cel putin 15 minute de aer curat in fiecare zi, o dieta fara condimente, un somn linistit intr-un mediu lipsit de aparatura electronica, renuntarea la fumat si utlizarea creierului in majoritatea timpului.
Sursa: jurnalul.ro