Cercetatorii au descoperit ca zaharurile simple pot limita capacitatea de deplasare a bacterieiilor din genul Clostridium, care stau la originea acestor afectiuni, a explicat medicul Roberto Grau, coordonator al echipei de la Institutul de biologie moleculara si celulara din Rosario, care a lucrat in colaborare cu un laborator american.
Potrivit cercetatorului, zaharurile precum glucoza, fructoza sau galactoza impiedica bacteriile de acest tip se se raspandeasca, acest lucru fiind verificat in cazul bacteriei Clostridium perfringens, care provoaca aparitia cangrenei gazoase.
"Am incercat sa oprim ciclul de propagare a maladiei, sa impiedicam bacteria sa se raspandeasca. In cazul cangrenei (care avanseaza cu cativa centimetri pe ora), daca se incetineste raspandirea bacteriei avem mai mult timp la dispozitie pentru a trata problema cu antibiotice", a explicat Grau.
Cangrena reprezinta o alterare (necrozare) a unui tesut din organism, ca urmare a unei infectii, a unui traumatism, a unor tulburari circulatorii etc.
Sursa: MEDIAFAX