O nouă specie de hominin sau de oameni a fost descoperită în nordul Chinei, cu o caracteristică fizică impresionantă, anume un cap mare.
Toată lumea știe că neanderthalienii, Homo Sapiens și denisovanii sunt printre primele specii umane. Sapiens sunt considerați oamenii moderni din acest grup care au migrat din Africa. Cu toate acestea, conform unei cercetări efectuate în China, numărul speciilor umane preistorice ar putea crește.
Mai mult, „o serie de noi taxoni hominini din estul Asiei” au apărut pe radarul cercetătorilor în ultimele câteva decenii.
Printre acestea, se numără o nouă specie căreia i s-a dat un nume potrivit – Homo juluensis – pentru capetele lor izbitor de mari. Ju Lu înseamnă „cap uriaș” în chineză, după cum relatează South China Morning Post.
Omul antic cu o dimensiune impresionantă a capului zguduie acest domeniu al științei care stă la baza noastră, a oamenilor, scrie InterestingEngineering.
Autorii studiului propun ca denisovanii să fie de fapt Homo juluensis și că această cercetare contribuie la „decolonizarea” domeniului, astfel încât Asia să își poată asuma locul care i se cuvine.
La sfârșitul anilor 1970, fosile aparținând unui număr de 16 indivizi au fost găsite în două locații diferite din China.
Mii de artefacte, unelte de piatră și oase de animale au fost, de asemenea, descoperite. Surprinzător, după cum au explicat principalii cercetători, se pare că au dat peste un loc de ucidere a unui cal.
Cu un instantaneu atât de sugestiv al funcționării interne a acestei noi specii umane propuse, se nasc multe întrebări cu privire la ce s-a întâmplat cu ei.
Cercetătorii cred că au trăit în grupuri mici, ceea ce i-ar fi făcut susceptibili la furtunile de zăpadă, dar par să fi dispărut în urmă cu aproximativ 120.000 de ani, când oamenii moderni au început să migreze în întreaga lume.
Dar mai întâi, autorii studiului stabilesc o graniță clară între această nouă specie de hominin și celelalte, dar stabilesc o asemănare controversată cu denisovanii.
Dinții lor sunt asemănători, ceea ce îi determină să sugereze că denisovenii nu sunt înrudiți cu neanderthalienii, ci sunt, de fapt, Homo juluensis.
Cercetătorii chinezi au susținut pentru South China Morning Post că Denisovan se referă la o populație generală, mai degrabă decât la o anumită specie. Occidentalii doresc însă ca fosilele chinezești să preia acest nume, Denisovan, dar propun contrariul dacă a fost identificată o nouă specie, ceea ce ei susțin că s-a întâmplat.
Cele mai vechi date genetice umane, extrase de la fosile de hominid vechi de 2 milioane de ani
Top 10 specii de hominizi care au dispărut de-a lungul timpului
ADN-ul uman poate conține gene ale unui hominid antic necunoscut