Home » D:News » Coreea de Nord respinge informațiile că ar fi trimis trupe pe frontul din Ucraina

Coreea de Nord respinge informațiile că ar fi trimis trupe pe frontul din Ucraina

Coreea de Nord respinge informațiile că ar fi trimis trupe pe frontul din Ucraina
Credit foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS/Profimedia
Publicat: 23.10.2024

Coreea de Nord neagă afirmațiile potrivit cărora soldați ai săi s-ar fi alăturat trupelor rusești, în Ucraina, anunță The Kyiv Independent.

Coreea de Nord a respins informații care susțin că a trimis soldați pentru a lupta alături de Rusia în conflictul din Ucraina, numindu-le „zvonuri nefondate”, conform agenției sud-coreene Yonhap, care citează un reprezentant al Coreei de Nord la Națiunile Unite. Aceasta este prima reacție publică a Phenianului la multiplele informații despre o astfel de desfășurare, venite din partea Ucrainei și Coreei de Sud.

Președintele Ucrainei a spus că Moscova intenționează să implice Coreea de Nord în războiul total împotriva Ucrainei, cu aproximativ 10.000 de soldați nord-coreeni pregătiți să se alăture armatei ruse.

Relațiile Phenian – Moscova, „legitime, prietenoase și cooperante”

Șeful serviciului de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a menționat, la rândul său, că prima grupare de 2.600 de soldați va fi desfășurată în regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina a început o incursiune transfrontalieră în august.

La întâlnirea ONU, reprezentantul nord-coreean a descris relațiile dintre Phenian și Moscova ca fiind „legitime, prietenoase și cooperante”. Acesta a declarat că delegația sa nu simte nevoia de a comenta asupra „zvonurilor stereotipice” care vizează discreditarea imaginii Republicii Populare Democrate Coreene (DPRK). Kremlinul a numit aceste declarații „contradictorii”, fără a confirma sau infirma informațiile.

Totuși, Coreea de Nord a început să furnizeze Rusiei rachete balistice și cantități mari de obuze de artilerie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase