Home » Cultură » Actrița Anne Hathaway a vrut să devină călugăriță. „S-a dovedit că îl poți iubi pe Dumnezeu și fără să fii măicuță”

Actrița Anne Hathaway a vrut să devină călugăriță. „S-a dovedit că îl poți iubi pe Dumnezeu și fără să fii măicuță”

Actrița Anne Hathaway a vrut să devină călugăriță. „S-a dovedit că îl poți iubi pe Dumnezeu și fără să fii măicuță”
Anne Hathaway în „Les Miserables”. Credit foto: Universal/Profimedia
Publicat: 18.10.2024

Anne Hathaway, actriță americană născută la 12 noiembrie 1982 în Brooklyn, a intrat în lumea filmului imediat după absolvirea liceului, în 2000, un an mai târziu având loc debutul ei într-un lungmetraj – The Princess Diaries, peliculă regizată de Garry Marshall, în care a interpretat-o pe Mia Thermopolis, o adolescentă neastâmpărată care descoperă că este moștenitoarea unui tron regal. În film, Hathaway a apărut alături de Julie Andrews.

Hathaway a jucat în peste 50 de filme, printre distincțiile primite pentru rolurile sale numărându-se un premiu Oscar, un premiu British Academy Film Award, un premiu Globul de Aur și un premiu Primetime Emmy.

În 2013, la 31 de ani, Anne Hathaway a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în musicalul Les Misérables.

Oscar pentru Les Misérables

În regia lui Tom Hooper, cu o distribuție din care au mai făcut parte, printre alții, actorii Russel Crowe, Hugh Jackman, Helena Bonham Carter și Eddie Redmayne, filmul a avut încasări de peste 442 de milioane de dolari în întreaga lume, la un buget de producție de 61 de milioane de dolari. De asemenea, a fost nominalizat la opt categorii, la cea de-a 85-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând trei.

Anne Hathaway s-a născut la 12 noiembrie 1982 în Brooklyn, New York, părinții ei fiind Kate McCauley, o fostă actriță, și Gerald Hathaway, avocat specializat în dreptul muncii.

A crescut în New Jersey, acolo urmând cursurile liceului Millburn, unde a jucat fotbal și a participat la mai multe piese de teatru, ulterior studiind în cadrul American Academy of Dramatic Arts din Los Angeles, pe care a absolvit-o în 1993. Anne Hathaway a fost prima adolescentă admisă în programul de actorie al Barrow Group Theater Company, printre absolvenții companiei mai aflându-se Jennifer Landon, de trei ori câștigătoare a premiului Emmy, și Tony Hale, de asemenea câștigător al premiului Emmy.

Primul mare succes al lui Hathaway a venit în 1999, când a fost distribuită în serialul de televiziune Get Real, interpretarea ei fiind considerată una de excepție având în vedere faptul că a fost nominalizată la Teen Choice Award (pentru cea mai bună actriță într-o dramă).

A interpretat același rol ca și mama ei, la distanță de 25 de ani

Făcând, însă, un salt înapoi în timp, pasiunea lui Anne Hathaway pentru actorie s-a născut când avea șase ani, impresionată fiind de jocul actoricesc al mamei ei în rolul lui Fantine, dintr-o producție scenică a spectacolului Les Miserables. Douăzeci și cinci de ani mai târziu, Anne avea să interpreteze același rol, în versiunea cinematografică a lui Tom Hooperpentru, care a câștigat un număr uimitor de treizeci și cinci de premii la nivel mondial și a fost nominalizată pentru alte șaptesprezece.

Anne Hathaway este una dintre cele 8 actrițe care au câștigat un premiu Oscar pentru interpretarea lor într-un musical. Celelalte, în ordine cronologică, sunt Rita Moreno, Julie Andrews, Barbra Streisand, Liza Minnelli, Catherine Zeta-Jones, Jennifer Hudson și Emma Stone. Și, de asemenea, este una dintre cele 13 actrițe care au câștigat Premiul Oscar, Premiul BAFTA, Premiul Critics’ Choice, Premiul Globul de Aur și Premiul SAG pentru aceeași interpretare, celelalte actrițe fiind Julia Roberts, Renée Zellweger, Reese Witherspoon, Helen Mirren, Jennifer Hudson, Kate Winslet, Mo’Nique, Natalie Portman, Octavia Spencer, Cate Blanchett, Patricia Arquette și Julianne Moore.

A fost caracterizată de către unii editori de film ca „o combinație între Julia Roberts, Audrey Hepburn și Judy Garland”.

A vrut să fie măicuță după ce a vizionat Sunetul Muzicii

A existat o perioadă în viața actriței când apropierea de Dumnezeu i-a creat dorința de a se călugări. Lucrul acesta se întâmpla în ultimul ei an de facultate, decizia fiindu-i influențată de o serie de evenimente pe care Hathaway le-a perceput ca fiind semne, inclusiv o biografie a Maicii Tereza, filmul Sunetul Muzicii (care rula la televizor în timpul Crăciunului) și un panou publicitar pentru un spital administrat de Surorile Sfântului Iosif. Mai târziu, a aflat că Dumnezeu poate fi iubit și poate fi prezent în viața noastră și fără să fii catolic, părăsind Biserica din cauza poziției acesteia față de homosexualitate. Așa cum a declarat odată pentru GQ britanic: „De ce să sprijin o organizație care are o viziune limitată asupra fratelui meu iubit?”

Anne Hathaway este membră de onoare a organizației pentru emanciparea femeilor Step Up Women’s Network și consilier pentru Lollipop Theater Network, care proiectează filme în spitale pentru bolnavii în fază terminală.

În iulie 2006 a petrecut o săptămână în Nicaragua, ajutând la vaccinarea copiilor de acolo împotriva hepatitei A.

Se află în lista celor mai frumoși oameni din lume realizată de revista People, edițiile din 2006, 2007, 2009, 2010, în 2011 revista Maxim a clasat-o pe locul 7 în topul Celor mai „fierbinți” femei ale anului, Forbes a inclus-o în topul celor mai puternici 100 de oameni, iar British Vogue a numit-o una dintre cele mai bine îmbrăcate femei ale anului 2011. Aceste distincții pe lângă multe altele primite de-a lungul timpului care au inclus-o în diverse topuri ale celor mai sexi, frumoase și elegante femei de la Hollywood, în ciuda faptului că atunci când a intrat în lumea divertismentului i s-a spus că nu are sex-appeal, lucru pe care nu l-a crezut, de altfel, niciodată: „Definiția culturală a ceea ce era sexy era diferită atunci. Privirea masculină era foarte dominantă, răspândită și foarte juvenilă”. Despre Anne Hathaway, Donatella Versace spune, citată fiind de Vanity Fair, „puterea și frumusețea ei mi-au atras cu adevărat atenția. Dar ceea ce îi dă adevărata forță sunt bunătatea și compasiunea ei”.

Anne Hathaway a fost imaginea Lancome, este o susținătoare a egalității în căsătorie și a drepturilor LGBT, a apărut într-un film care a fost selectat pentru National Film Registry de către Biblioteca Congresului ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau esthetic”: Brokeback Mountain (2005) și are o avere de peste 35 de milioane de dolari, filmele în care a jucat având încasări medii de 97,5 milioane de dolari fiecare, potrivit Box Office Mojo.

Palmaresul filmelor de success ale lui Anne Hathaway include producții ca The Devil Wears Prada, Brokeback Mountain, The Dark Knight Rises, Les Misérables, Rachel Getting Married, The Intern, Get Smart, Havoc, Alice in Wonderland, Becoming Jane, Love & Other Drugs, Colossal, One Day, The Hours și Interstellar.

Este căsătorită din 2012 cu actorul și producătorul Adam Shulman, cei doi, părinții a doi copii, deținând împreună mai multe afaceri, inclusiv în domeniul imobiliarelor.

Surse:

https://www.imdb.com/name/nm0004266/trivia/?ref_=nm_ql_3

https://financebuzz.com/how-much-does-anne-hathaway-make

https://www.vanityfair.com/hollywood/anne-hathaway-cover-story

Vă mai recomandăm să citiți și:

Actrița Raymonde de Laroche, prima femeie din lume cu brevet de pilot

Virna Lisi, probabil cea mai frumoasă actriță din lume. A preferat să fie vedetă în Italia, țara natală, decât la Hollywood

Whoopi Goldberg, a doua actriță de culoare care a primit Oscarul. „Sunt acolo unde sunt pentru că am crezut în toate posibilitățile”

Sandra Bullock, actriță și inventatoare. „Cu toții merităm iubire”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Ceva ciudat se întâmplă cu Marea Pată Roșie a lui Jupiter, a descoperit Telescopul Hubble
Ceva ciudat se întâmplă cu Marea Pată Roșie a lui Jupiter, a descoperit Telescopul Hubble
Este oficial: NASA declară că maximul solar este în plină desfășurare!
Este oficial: NASA declară că maximul solar este în plină desfășurare!
Noi specii de broaște descoperite în Madagascar au fost numite după căpitani din Star Trek
Noi specii de broaște descoperite în Madagascar au fost numite după căpitani din Star Trek
O poveste de culise cu Regina Maria, Nicolae Iorga și Ionel Brătianu. Regina Maria:  „Credeam că sunt Regina României, nu brutarul domnului Iorga”
O poveste de culise cu Regina Maria, Nicolae Iorga și Ionel Brătianu. Regina Maria: „Credeam că sunt Regina României, ...
Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri
Ca și cum două nu ar fi fost deja prea multe, cercetătorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri
Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu
Singurătatea poate provoca, la propriu, coșmaruri, potrivit unui studiu
Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?
Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?
Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această lume fizică? EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”
Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această ...
O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii Lactee! Cât de veche este galaxia noastră?
O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii Lactee! Cât de veche este galaxia noastră?
Oficialii americani au privit neputincioși cum niște drone misterioase survolau o bază militară
Oficialii americani au privit neputincioși cum niște drone misterioase survolau o bază militară
Primele podcasturi generate de Inteligența Artificială, anunțate de Google
Primele podcasturi generate de Inteligența Artificială, anunțate de Google
Medicamentele pentru slăbit ar putea trata și dependența de alcool sau droguri
Medicamentele pentru slăbit ar putea trata și dependența de alcool sau droguri
Bătrânul de 80 de ani care a umilit armata ungurilor. „Pe unde mergea toţi picau”
Bătrânul de 80 de ani care a umilit armata ungurilor. „Pe unde mergea toţi picau”
Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului
Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului
Periuțele de dinți și dușurile sunt adevărate „incubatoare” de virusuri
Periuțele de dinți și dușurile sunt adevărate „incubatoare” de virusuri
ONU trage un semnal de alarmă: peste 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie „acută”
ONU trage un semnal de alarmă: peste 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie „acută”
Statul în picioare poate avea efecte nedorite asupra sănătății, arată un studiu
Statul în picioare poate avea efecte nedorite asupra sănătății, arată un studiu
Cum au ajuns pe Pământ elementele de bază ale vieții?
Cum au ajuns pe Pământ elementele de bază ale vieții?