Home » D:News » Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului

Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului

Cercetătorii au găsit pentru prima dată viață animală sub fundul oceanului
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.10.2024

O echipă internațională de cercetători a descoperit, pentru prima dată, viață animală în cavitățile de sub fundul oceanului, în apropierea unor izvoare hidrotermale adânci din Oceanul Pacific, scrie IFL Science, care citează Nature Communications.

Noua descoperire sugerează că o mare parte din scoarța Pământului ar putea adăposti forme complexe de viață.

O echipă de cercetători, aflată la bordul vasului de cercetare al Institutului Schmidt Ocean, Falkor, a explorat creasta East Pacific Rise, o zonă vulcanică activă unde se întâlnesc două plăci tectonice.

Viermi uriași care pot atinge până la 3 metri lungime

În timpul investigației asupra modului în care larvele animalelor se așază pe fundul mării, cercetătorii au descoperit viață animală în cavități umplute cu fluide hidrotermale, situate la o adâncime de peste 2.500 de metri.

Printre speciile găsite se numără viermii uriași Riftia pachyptila, care pot atinge până la 3 metri lungime, și alte ființe, cum ar fi melci și scoici.

Echipa a publicat recent rezultatele într-o revistă științifică, adăugând că studiul biosferei subterane pentru viața animală se află abia la început. Așadar, pe viitor, ne putem aștepta și la alte descoperiri în acest sens.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase