Home » D:News » Rolul pentru care Al Pacino regretă că nu a primit un Oscar

Rolul pentru care Al Pacino regretă că nu a primit un Oscar

Rolul pentru care Al Pacino regretă că nu a primit un Oscar
Al Pacino în filmul „Scarface” © 1983 Universal Pictures. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.10.2024

Al Pacino a declarat într-un interviu recent că rolul din „Scarface” este cel pentru care și-ar fi dorit cel mai mult să primească un premiu Oscar, scrie Deadline.

Actorul își promovează în această perioadă cartea „Sonny Boy”, în Marea Britanie, și, cu această ocazie, și-a amintit diverse momente din cariera sa.

Deși a avut un parcurs profesional plin, Pacino a menționat că interpretarea din filmul regizat de Brian De Palma a fost subapreciată de critici și de Academia Americană de Film, pelicula neprimind vreo nominalizare.

„Mi-ar fi plăcut măcar să fiu nominalizat pentru acel rol”

În emisiunea BBC Today, actorul a spus: „Mi-ar fi plăcut măcar să fiu nominalizat pentru acel rol”. Interpretarea lui Tony Montana în „Scarface” a rămas una dintre cele mai cunoscute din cinematografie, fiind asociată cu celebra replică „Say hello to my little friend” („Salută-l pe micul meu prieten”).

Deși nu a câștigat Oscarul pentru acest rol, Pacino a primit mult râvnitul trofeu abia zece ani mai târziu, pentru rolul din „Scent of a Woman”, iar pe parcursul carierei a fost nominalizat de alte șapte ori, inclusiv pentru primele două filme din seria „Nașul”.

Al Pacino a vorbit, de asemenea, și despre experiențele avute pe platourile de filmare a „Nașul”, recunoscând că, la un moment dat, aproape că că era să fie eliminat din distribuția seriei se succes.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase