Home » D:News » Trei suceveni au vrut să fure o cantitate impresionantă de șine de cale ferată

Trei suceveni au vrut să fure o cantitate impresionantă de șine de cale ferată

Trei suceveni au vrut să fure o cantitate impresionantă de șine de cale ferată
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.10.2024

Aproape șapte tone de șină de cale ferată dezafectată au fost furate de trei bărbați din județul Suceava, care au fost reținuți în urma unui flagrant realizat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava.

Acțiunea a avut loc joi, când autoritățile au intervenit pentru a stopa activitatea infracțională a celor trei suspecți, bănuiți că au comis mai multe furturi sistematice de materiale feroase.

Investigațiile au început pe 26 septembrie, când poliția a fost sesizată cu privire la furturile repetate dintr-un complex de clădiri dezafectate situat în zona cunoscută sub numele de „Bucovăț”, comuna Păltinoasa. Conform informațiilor obținute, cei trei bărbați — un bărbat de 35 de ani din comuna Vama, un altul de 46 de ani din comuna Șcheia și un bărbat de 56 de ani din orașul Gura Humorului — acționau conform unui plan prestabilit pentru a sustrage elemente ce compun calea ferată, inclusiv șine, macazuri și bolțuri.

Cum au acționat cei trei suceveni?

În ziua flagrantului, polițiștii au observat cum suspecții utilizau un buldoexcavator pentru a transporta șinele de la calea ferată din incinta unității dezafectate. Aceștia tăiau șina în dimensiuni ușor transportabile și le transportau ulterior către un drum forestier. Aici, materialele furate au fost încărcate într-o autoutilitară aparținând unei societăți comerciale specializate în preluarea și valorificarea materialelor feroase din municipiul Suceava.

Transportul a fost monitorizat pe traseul Păltinoasa – Suceava, iar polițiștii au intervenit la sediul societății comerciale, unde cei trei bărbați au fost interceptați și reținuți pentru audieri. În urma verificării autoutilitarei, s-a stabilit că aceasta transporta exact 6.970 kg de șină de cale ferată, sustrasă din locația dezafectată.

Cei trei bărbați sunt acuzați de comiterea infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită conform articolului 228 alin. 1 din Codul Penal. Aceștia au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar autoritățile continuă cercetările pentru a aduna dovezi suplimentare și a stabili întreaga amploare a activității infracționale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase