Home » D:News » Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru comiterea unui act sexual criminal

Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru comiterea unui act sexual criminal

Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru comiterea unui act sexual criminal
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.09.2024

Harvey Weinstein a pledat nevinovat pentru comiterea unui act sexual criminal, la aproape cinci luni după ce condamnarea pentru infracțiuni sexuale a mogulului de film Hollywood căzut în dizgrație a fost anulată la New York.

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale cardiace de urgență, a pledat nevinovat pentru comiterea unui act sexual criminal de gradul I în cadrul unei audieri în fața judecătorului Curtis Farber la un tribunal de stat din New York, în Manhattan, scrie Reuters.

Jurații l-au găsit pe Weinstein vinovat de viol și agresiune sexuală în februarie 2020, la mai puțin de 2 ani și jumătate după ce acuzațiile de comportament sexual nepotrivit au făcut din cazul Weinstein impulsul pentru mișcarea #MeToo.

Weinstein a negat că ar fi avut întâlniri sexuale fără consimțământ

Dar cea mai înaltă instanță a statului, Curtea de Apel, a anulat condamnarea lui Weinstein și sentința de 23 de ani în aprilie, afirmând că acesta nu a avut parte de un proces echitabil, deoarece judecătorul a permis mărturia femeilor înainte ca Weinstein să fi fost acuzat de agresiune.

Weinstein a negat că ar fi avut întâlniri sexuale fără consimțământ cu cineva. Judecătorul de instrucție, James Burke, nu a fost reconfirmat în funcție după ce mandatul său a expirat la sfârșitul anului 2022.

Un nou proces a fost stabilit provizoriu pentru 12 noiembrie, sub rezerva unei posibile amânări din cauza noilor acuzații.

Procurorii au declarat în iulie că investighează alte presupuse „agresiuni sexuale violente” comise de Weinstein, după ce noi acuzatori s-au prezentat.

Weinstein a rămas în arest de când condamnarea sa a fost anulată, deoarece a fost condamnat anul trecut pentru violul unei actrițe în Los Angeles în 2013 și condamnat la 16 ani de închisoare.

Cândva unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood

La 8 septembrie, acesta a fost transportat de urgență la spitalul din închisoarea Rikers Island din New York pentru a fi supus unei operații pe cord. Avocații săi au declarat că este măcinat de probleme de sănătate.

Cândva printre cei mai puternici oameni de la Hollywood, Weinstein a cofondat studioul Miramax, ale cărui succese au inclus „Shakespeare in Love” și „Pulp Fiction”.

În procesul de la New York, procurorii l-au descris pe Weinstein drept un prădător în serie care manipula femeile cu promisiuni de avansare în carieră la Hollywood, ademenindu-le în camere de hotel sau apartamente private și apoi dominându-le și atacându-le.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase