Home » D:News » Ce fel de ceremonie a fost pregătită pentru închiderea Jocurilor Olimpice?

Ce fel de ceremonie a fost pregătită pentru închiderea Jocurilor Olimpice?

Ce fel de ceremonie a fost pregătită pentru închiderea Jocurilor Olimpice?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.07.2024

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va încheia 17 zile memorabile de excelență sportivă și sărbătoare în Franța pe 11 august. Thomas Jolly a conceput și regizat „Records”, un spectacol pe o scenă de 2 800 m² la Stade de France pentru a marca aceste momente finale ale Jocurilor.

La 11 august, Stade de France va deveni o imensă sală de concerte pentru Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Directorul artistic Thomas Jolly va superviza un spectacol cu peste o sută de artiști, inclusiv acrobați, dansatori și artiști de circ.

Acest spectacol va include o coloană sonoră originală, noi piese muzicale și apariții ale unor artiști de renume mondial. Publicul va avea parte de numere aeriene, decoruri masive, costume elaborate și efecte de lumină impresionante, care îl vor purta într-o călătorie atât prin istorie, cât și prin viitor.

„Jocurile Olimpice dispar încă o dată, iar cineva vine și le întemeiază”

De asemenea, vor fi evidențiate elemente tradiționale precum arborarea drapelelor naționale, parada sportivilor și predarea drapelului olimpic către Comitetul de organizare Los Angeles 2028, asigurând momente memorabile pentru toți.

Scopul lui Jolly pentru această ceremonie este să transmită un mesaj semnificativ și să ofere o experiență colectivă imersivă, care să reflecte asupra originilor și viitorului Jocurilor, sărbătorind un moment de conexiune atemporală și ideea că împreună putem face diferența.

„Am conceput un spectacol în care Jocurile Olimpice dispar încă o dată, iar cineva vine și le întemeiază”, a spus el, citat de insidethegames.

„Momentul va fi solemn și emoționant”

„Este un spectacol foarte vizual, foarte coregrafic, foarte acrobatic, cu o dimensiune lirică pentru a oferi o frescă vizuală extraordinară și pentru a spune la revedere sportivilor din întreaga lume. Împreună, să facem din această seară o sărbătoare memorabilă și conștientă, onorând trecutul și îmbrățișând viitorul.”

Tony Estanguet, președintele Paris 2024, insistă asupra faptului că ceremonia de închidere va fi emoționantă, dar crede că va fi un omagiu și o despărțire potrivită, care va încununa spectacolul uimitor din capitala Franței.

„Momentul va fi solemn și emoționant, dar va fi, de asemenea, un moment de sărbătoare! În cele din urmă, presiunea va fi eliminată și toată lumea va putea profita din plin de spectacolul absolut excepțional care este planificat sub conducerea lui Thomas Jolly, cu ajutorul tuturor echipelor care lucrează în cadrul celor patru ceremonii Paris 2024″, a declarat Estanguet.

„Inovatoare, surprinzătoare și strălucitoare, aceste ceremonii promit deja să fie foarte puternice, la fel ca „Records”, care are tot ce-i trebuie pentru a marca istoria ceremoniilor de închidere.”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase