Un mic grup de psihiatri și psihologi de la Institutul de Cercetare Psihiatrică Nathan S. Kline (SUA), Universitatea Cambridge (Anglia), Colegiul de Medicină Albert Einstein (SUA) și Universitatea Virginia (SUA) a descoperit care sunt trăsăturile de personalitate care cresc riscul de depresie.
În studiul lor, publicat în Journal of Affective Disorders, grupul a analizat datele din aproape 1.500 de chestionare completate de persoane cu vârste cuprinse între 6 și 85 de ani.
Depresia este o tulburare de dispoziție care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Cercetările anterioare au arătat că gradul de simptome poate varia de la un individ la altul și de la o etapă a vieții la alta, explică Medical Xpress.
Cercetătorii medicali lucrează de mulți ani pentru a oferi alinare pentru persoanele depresive, inclusiv învățând mai multe lucruri despre factorii care duc la tulburare, cum ar fi trăsăturile de personalitate care cresc riscul de depresie.
În acest nou studiu, echipa de cercetare s-a întrebat dacă anumite trăsături de personalitate ar putea fi asociate cu probabilitatea de a dezvolta tulburarea. Pentru a afla, au creat un chestionar pentru clasificarea trăsăturilor de personalitate; întrebările au fost dacă respondenții au suferit vreodată de depresie și, în caz afirmativ, când și în ce măsură.
Cercetătorii au primit 1.494 de chestionare completate de persoane de aproape toate vârstele, multe dintre acestea având episoade de depresie și unele dintre acestea având depresie cronică. Cercetătorii au folosit o varietate de tehnici pentru a identifica modele în date, una dintre acestea implicând o aplicație de învățare automată.
Oamenii de știință au descoperit că persoanele cu anumite trăsături de personalitate, cum ar fi introversia sau nevroticismul, aveau șanse mai mari să experimenteze episoade de depresie.
De asemenea, cercetătorii au descoperit că trăsăturile de personalitate asociate s-au schimbat de-a lungul vieții unei persoane.
Și au constatat că astfel de asocieri erau cel mai puternice în timpul adolescenței, ceea ce, notează ei, are sens din punct de vedere logic: cortexul prefrontal, care a fost legat de multe trăsături de personalitate, nu este complet dezvoltat până la vârsta adultă.
Virusul care infectează 95% din populația Pământului. Cercetătorii i-au găsit punctele slabe
Ce sunt pliculețele cu nicotină?
A fost descoperită proteina responsabilă pentru senzația de frig