Aproximativ 1.000 de schelete au fost găsite într-un mormânt din Germania. Se crede că rămășițele datează din timpul epidemiei de ciumă din anii 1632-1633. Experții cred că vor descoperi și alte schelete și spun că, probabil, este cea mai mare groapă comună din Europa.
Descoperirea a fost făcută în centrul orașului Nürnberg, în timp ce se pregătea terenul pentru construirea unor clădiri, potrivit CNN. Arheologii au descoperit aproximativ 1.000 de schelete, dar cred că în zonă ar putea fi peste 1.500 de schelete.
Potrivit primelor cercetări, cadavrele au fost aruncate fără ritual în mai multe gropi apropiate unele de celelalte. De aceea, o epidemie precum ciuma este cea mai la îndemână explicație. În zonă au fost numeroase epidemii începând din secolul al XIV-lea, ceea ce face ca datarea să fie dificilă.
Totuși, experții cred că scheletele aparțin unor oameni care au murit în perioada 1632-1633. Specialiștii se bazează pe resturile de ceramică și pe o notă din 1634 care menționează un focar de ciumă care a ucis peste 15.000 de oameni între 1632 și 1633. Nota mai arată că aproape 2.000 de oameni au fost îngropați chiar în zona în care a fost făcută descoperirea.
Cercetările vor continua, iar la fața locului ar putea fi organizată o expoziție, începând din toamna anului viitor.