Jurnalistul și celebrul producător de televiziune american John Florescu a fost invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, difuzat sâmbătă, 29 iulie.
John Florescu își are originile în România, fiind fiul cunoscutului istoric Radu Florescu, dar și descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească. A studiat istorie, politologie, filosofie şi economie la Colegiul Boston din Massachusetts, Statele Unite ale Americii și la Oxford, Marea Britanie.
Timp de două decenii, John Florescu a fost „omul din umbră” al cunoscutului David Frost de la BBC. A produs peste 150 de ore de emisiuni de televiziune pentru rețele precum CBS, HBO, BBC, The History Channel, Discovery-Times, PBS, Disney.
În cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene a povestit, printre altele, despre vizita istorică a președintelui american Richard Nixon la București, din august 1969, „pregătită” de Nicolae Ceaușescu, șeful de stat la acea vreme al Republicii Socialiste România.
„Ajunge Air Force One pe la 11 dimineața… A fost o iubire de Nixon enormă, sau de America, nu știu”, a spus John Florescu în timpul interviului, adăugând că, la un moment, după plecarea de la recent inauguratul Aeroport Otopeni, Nixon a făcut o baie de mulțime, „în stil american”, iar Nicolae Ceaușescu a fost vizibil bulversat de gestul președintelui SUA.
La o zi după sosirea președintelui american în România, John Florescu și tatăl său erau prezenți la Ambasada Statelor Unite, la un eveniment cu presa, moment în care Nixon l-a întrebat „Tinere, ce faci tu în România?”.
„I-am spus că sunt aici cu tatăl meu, care e profesor. Și ce face profesorul? Scrie o carte despre Dracula! A fost un dezastru, tata a fost foarte dezamăgit. Ar fi trebuit să fie un secret”, a povestit jurnalistul și producătorul TV.
Urmărește AICI podcastul integral ALTCEVA cu Adrian Artene, difuzat sâmbătă, 29 iulie.
Emil Cioran avea „o locuință de o modestie extraordinară”, a povestit nepotul marelui filosof
Ce părere avea Emil Cioran despre români? „Eu am râs instinctiv și pe urmă a început și el să râdă”
O pasiune mai puțin cunoscută a lui Mihai Eminescu
Moartea lui Mihai Eminescu. A fost sau nu asasinat Luceafărul poeziei românești?