În sfârșit! Microsoft a anunțat că o funcție populară care lipsea din Windows va fi integrată în sistemul de operare, nemaifiind nevoie de aplicații terțe.
Potrivit unui articol de pe blogul Windows, în care sunt prezentate noi funcții ale Windows 11, Microsoft a declarat că Windows va suporta în curând în mod nativ fișierele RAR și 7-zip, fără a fi nevoie de aplicații terțe, ceea ce face mult mai ușoară dezarhivarea conținutului descărcat.
Dacă ați descărcat fișiere de pe Internet, probabil a trebuit să utilizați un fișier RAR la un moment dat. Fișierele RAR ne permit să comprimăm datele păstrând în același timp o calitate înaltă, creând un format bun pentru a le împacheta pentru a fi descărcate ulterior. Cu toate acestea, Windows nu a acceptat niciodată în mod nativ acest format, așa că de ani de zile utilizatorii au descărcat software terț pentru a face acest lucru.
Cel mai popular software de arhivare este WinRAR, iar utilizarea sa este atât de omniprezentă încât a devenit oarecum o memă în comunitatea tehnologică. WinRAR permite extragerea fișierelor RAR într-un folder, deblocând datele din interior.
Deși din punct de vedere tehnic acesta este un serviciu plătit, prin respingerea solicitării de a începe abonamentul cu plată, utilizatorii pot rămâne într-o perioadă de încercare gratuită perpetuă, explică IFL Science.
Acum că funcția populară care lipsea din Windows va fi adăugată în sistemul de operare, zilele lui WinRAR sunt numărate.
„Am adăugat suport nativ pentru formate de arhivă suplimentare, inclusiv tar, 7-zip, rar, gz și multe altele folosind proiectul open-source libarchive. Acum puteți obține performanțe îmbunătățite ale funcției de arhivare în timpul compresiei pe Windows”, scrie Microsoft în postarea de pe blog.
Potrivit The Verge, suportul pentru aceste formate ar trebui să vină sub forma unei actualizări în următoarele câteva zile.
Pe lângă aceste modificări, Microsoft adaugă o suită de noi funcții care sunt în principal orientate către dezvoltatori, sub forma Windows Copilot și Dev Home, care vor integra Inteligența Artificială în ofertele Windows.
Stocarea pe hard-diskuri va deveni curând istorie, spune un expert
Inteligența Artificială, mai similară cu omul decât am fi crezut
Tot mai multe site-uri de știri folosesc chatboți AI pentru a crea conținut îndoielnic
O nouă metodă de producere a hologramelor ar putea îmbunătăți realitatea virtuală