Home » Știință » Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up

Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up

Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up
Chifteaua de mamut creată de compania australiană Vow. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.04.2023

Cercetătorii de la compania australiană Vow au creat recent o chiftea uriașă dintr-o substanță care a folosit material genetic de la mamuți.

Surprinzător este că rezultatul este destul de delicios. Nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut, însă un competitor belgian numit Paleo efectuează, de asemenea, experimente cu proteinele de mamut și a anunțat că a creat un burger pe bază de plante injectat cu mioglobină – proteina care conferă cărnii gustul plăcut și savoarea – care a fost destul de gustos.

De fapt, burgerul de mamut ar putea fi mai gustos decât carnea obișnuită din comerț.

„Gustul este mai intens, mai cărnos”

„Atunci când este adăugată mioglobina de mamut, gustul este mai intens, mai cărnos”, a declarat Hermes Sanctorum, director executiv și fondator al Paleo, atunci când a comparat substanța cu mioglobina de vacă.

„Analizele chimice au confirmat că mai mulți compuși aromatici asociați cu carnea la grătar sunt prezenți decât în cazul mioglobinei de vacă”, a adăugat Sanctorum, citat de Insider.

Dar oare chiar așa e? Pot diferite substanțe să schimbe savoarea? Mioglobina, care are, de fapt, un gust metalic din cauza atomilor de fier, reprezintă doar o mică parte din produsul final. Iar experții nu sunt pe deplin convinși.

„Grăsimea și caramelizarea proteinelor sunt ceea ce afectează savoarea cărnii”, a spus profesorul Gregg Rentfrow de la University of Kentucky Animal and Food Science Extension, Statele Unite.

De ce nu a mâncat nimeni chifteaua de mamut?

Apoi, trebuie luat în considerare și faptul că Paleo încearcă să-și spulbere concurența. Cele două companii start-up sunt în mijlocul unei dispute cu privire la brevetul pentru mioglobina de mamut. potrivit Futurism.

Reprezentanții Vow susțin că nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut din cauza unor temeri că ar putea declanșa o reacție adverse. Însă având în vedere succesul celor de la Paleo, carnea de mamut ar putea ajunge mai curând decât ai crede într-un magazin din apropierea ta.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie australiană a creat chifteaua de mamut

O tabără din era glaciară a oferit cele mai timpurii dovezi pentru vânătoarea de mamuți în Mexic

200 de ani de istorie, scoși la lumină în Peștera Mamutului, cel mai vechi sistem de peșteri din lume

Un pui de mamut lânos, vechi de 30.000 de ani, a fost descoperit în câmpurile aurifere canadiene

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri
(P) Când au început să se ofere cadourile pentru Crăciun?
(P) Când au început să se ofere cadourile pentru Crăciun?
De ce ne curge nasul de la mâncarea picantă?
De ce ne curge nasul de la mâncarea picantă?
Sunt alimentele fermentate bune pentru intestine sau doar delicioase?
Sunt alimentele fermentate bune pentru intestine sau doar delicioase?
Test de cultură generală. Cum sunt stabilite cursurile valutare?
Test de cultură generală. Cum sunt stabilite cursurile valutare?
Boomurile sonice ale rachetei Starship sunt atât de puternice încât ar putea deteriora structurile de la sol
Boomurile sonice ale rachetei Starship sunt atât de puternice încât ar putea deteriora structurile de la sol
Unul dintre marii producători de cărbune din lume renunță la extracție
Unul dintre marii producători de cărbune din lume renunță la extracție
Vești proaste pentru 4.000 de angajați Ford! Gigantul auto pregătește concedieri în Europa
Vești proaste pentru 4.000 de angajați Ford! Gigantul auto pregătește concedieri în Europa
Măsuri de securitate sporite la Machu Picchu după ce o femeie a împrăștiat cenușă umană în aer
Măsuri de securitate sporite la Machu Picchu după ce o femeie a împrăștiat cenușă umană în aer
Povestea desprinsă din cărţi a îndrăgitului Petre Ispirescu. Nu a făcut niciun an de şcoală, a fost la închisoare şi până la 50 de ani nu a părăsit niciodată localitatea natală
Povestea desprinsă din cărţi a îndrăgitului Petre Ispirescu. Nu a făcut niciun an de şcoală, a fost la închisoare ...
În ciuda amenințărilor globale, Marea Britanie renunță la nave de război, elicoptere și drone
În ciuda amenințărilor globale, Marea Britanie renunță la nave de război, elicoptere și drone
Un raport al Congresului SUA avertizează: China este acum o „ameninţare semnificativă”
Un raport al Congresului SUA avertizează: China este acum o „ameninţare semnificativă”
„Ciclon bombă” în nord-vestul Statelor Unite! Sute de mii de oameni au rămas fără curent
„Ciclon bombă” în nord-vestul Statelor Unite! Sute de mii de oameni au rămas fără curent
Elon Musk și Donald Trump au asistat împreună la o nouă lansare Starship
Elon Musk și Donald Trump au asistat împreună la o nouă lansare Starship
India vrea să construiască o stație spațială care orbitează Luna până în 2040
India vrea să construiască o stație spațială care orbitează Luna până în 2040
Un fenomen meteo bizar ar putea explica de ce fabricile declanșează ninsori
Un fenomen meteo bizar ar putea explica de ce fabricile declanșează ninsori
„Fluierul morții” al aztecilor are un efect ciudat asupra creierului uman
„Fluierul morții” al aztecilor are un efect ciudat asupra creierului uman
Sportivii au o memorie de lucru mult mai bună decât oamenii sedentari, arată cercetătorii
Sportivii au o memorie de lucru mult mai bună decât oamenii sedentari, arată cercetătorii