Robotul biped Atlas de la Boston Dynamics a căpătat noi abilități și mai impresionante. Așa-zisul expert în parkour poate fi văzut în toată splendoarea să într-o nouă filmare intitulată „Atlas Gets a Grip”, publicată recent de producătorul de roboți.
În imagini, robotul navighează cu ușurință pe un șantier de construcții simulat și chiar aruncă o geantă cu unelte unui muncitor uman, care era cățărat pe o schelă, potrivit Futurism.
Robotul Atlas nu s-a oprit aici. După ce și-a finalizat sarcinile, robotul a executat fără efort un salt pe spate, cu o răsucire.
Desigur, videoclipul a fost aproape sigur repetat îndelung și programat înainte cu atenție, dar este, totuși, o altă demonstrație a bipedului harnic și atletic al companiei Boston Dynamics.
Această ultimă cascadorie este menită să demonstreze că Atlas poate fi de ajutor, și nu doar să danseze toată noaptea, așa cum au arătat imagini ceva mai vechi.
„Nu ne gândim doar la cum să îl facem pe Atlas să se miște dramatic în mediul său, așa cum am făcut în filmarea Parkour and Dance. Acum, începem să îi dăm de lucru lui Atlas și să ne gândim cum ar putea fi robotul capabil să perceapă și să manevreze obiectele din jur”, a declarat Scott Kuindersma, șeful echipei Boston Dynamics care se ocupă de Atlas, făcând referire la filmările anterioare cu Atlas, pe care compania le-a publicat de-a lungul anilor.
Compania Boston Dynamics a început deja să vândă doi dintre roboții săi, numiți Stretch și Spot. Primul este un robot de depozit cu roți și un singur braț, iar cel de-al doilea este un robot patruped, care a fost deja trimis să supravegheze șantierele de construcții, să ajute pompierii și chiar să patruleze printre ruinele de la Pompeii.
Kuindersma a argumentat că roboții bipezi ar putea să fie utili în lanțurile de producție, fabrici și în construcții, „spații care au fost concepute în mod tradițional pentru oameni”.
Dar, după cum a recunoscut Ben Stephens, șeful departamentului de control al Atlas, într-un comunicat de presă, aceștia sunt încă „departe” de roboții umanoizi care pot prelua munca manuală și sarcinile potențial periculoase.
„Manipularea este o categorie largă, iar noi mai avem încă mult de lucru. Dar acest lucru oferă o privire de ansamblu asupra direcției în care se îndreaptă acest domeniu”, a adăugat Stephens.
Uber dezvoltă roboți care să lucreze în locul oamenilor
Cercetătorii au creat robotul care se poate urca pe pereți. Faceți cunoștință cu MARVEL!
Italienii au inventat robotul care sculptează marmura aproape la fel de bine ca Michelangelo
Robotul Spot păzește ruinele de la Pompeii și uimește turiștii care vizitează parcul arheologic