Un kit pentru vampiri a fost scos la licitație recent. Astfel, după un război de licitare feroce, kit-ul s-a vândut pentru aproximativ 16.000 de dolari, de șase ori mai mult decât prețul estimat inițial.
Potrivit lui Charles Hanson, proprietarul adjudecătorilor, kit-ul de vampiri a aparținut unui englez, William Malcolm Hailey, prim baron de Hailey (1872-1969). Educat la Oxford și membru al aristocrației, Lord Hailey avea acces la ceva mai multe informații decât publicul de rând.
Totuși, cel mai probabil popularitatea romanului „The Vampyre” (1819) de John Polidori i-a stârnit interesul în vampiri. Romanul a inspirat o altă operă celebră, „Dracula” (1897) de Bram Stoker.
Așadar, ce conține un kit pentru vampiri din secolul XIX?
„Uciderea unui vampir este o faptă extrem de serioasă, iar relatările istorice sugerează că este nevoie de anumite metode și instrumente. Obiecte de importanță religioasă, cum ar fi Biblia sau un crucifix, ar fi răpus acești monștri, de aici și prezența acestora în kit”, a explicat Hanson.
În cutia de lemn, care are două crucifixe la exterior, se află un set de pistoale, o sticlă pentru apă sfințită, o Biblie, o țepușă de lemn și un Ciocan, mai multe crucifixe, un recipient pentru praf de pușcă și un rozariu, potrivit IFL Science.
Există multe teorii despre originea poveștilor cu vampiri. Până la urma urmei, acest fenomen a fost deseori observat de oamenii de știință în natură.
Există, de asemenea, afecțiuni care îi fac pe oameni alergici la razele soarelui sau apă, afecțiuni ale sângelui, iar atât pellagra cât și rabia au fost propuse pentru „isteria vampirilor” din anii 1700.
Panica vampirilor din New England, o perioadă de teroare și isterie în masă
O asociație de vampiri avertizează împotriva consumării de sânge și recomandă testarea regulată
”Vampiri” medievali au fost găsiţi îngropaţi în cimitirele din Polonia