O aplicație pe bază de AI de ultimă generație care ar putea crește performanța bateriilor telefoanelor cu 30% și ar putea reduce nenumărați kilowați de la facturile la energie va fi dezvăluită giganților tehnologiei.
Lucrarea revoluționară dezvoltată de Universitatea din Essex, din Anglia, a fost transformată într-o aplicație numită EOptomizer, care va fi arătată cercetătorilor și designerilor experți, precum și companiilor importante de producție precum Nokia și Huawei.
Se speră că aplicația EOptomizer va fi adoptată în industrie și va ajuta la reducerea emisiilor de carbon, făcând ca bunurile de consum să dureze mai mult, scrie Tech Xplore.
Aplicația va crește dramatic eficiența și fiabilitatea telefoanelor, tabletelor, mașinilor, frigiderelor inteligente și bateriilor computerelor, amânând momentul când consumatorii trebuie să cumpere înlocuitori, care produc carbon.
Aplicația care va crește performanța bateriilor telefoanelor va fi prezentată la Robinson College, din Cambridge, pe 11 iulie, și va prezenta impactul pe care EOptomizer l-ar putea avea pe glob.
Dezvoltat de foști angajați ai Samsung, Microsoft și HCL Technologies, software-ul folosește inteligența artificială (AI) pentru a optimiza performanța cipului, generarea de căldură și eficiența.
Lucrarea a fost condusă de dr. Amit Singh, de la Școala de Informatică și Inginerie Electronică a Universității din Essex.
El spune că „sunt atât de încântați să le arate munca lor unora dintre cele mai mari companii din lume”.
„Sperăm că această aplicație va ajuta la îmbunătățirea vieții tuturor, la economisirea banilor și la salvarea mediului înconjurător. Acesta va fi primul pas în ceea ce sperăm să fie o călătorie care va pune aplicația noastră în mâinile consumatorilor de pe tot globul”, spune dr. Singh.
„Având în vedere aproximativ 50 de miliarde de dispozitive până în 2025 și multe altele după aceea, EOptomizer are un mare potențial de a ajuta la atingerea obiectivului de emisii net zero al Regatului Unit și al întregii lumi”, a continuat el.
Tehnologia de ultimă oră analizează modul în care o aplicație este utilizată pe parcursul zilei și optimizează utilizarea energiei.
De exemplu, un utilizator ar putea derula rapid printr-o aplicație în timp ce este la serviciu, pentru a vedea titlurile, ceea ce va necesita un FPS (cadre pe secundă) mai mare decât atunci când petrece mai mult timp în aplicație seara, derulând încet și citind articolele în întregime.
Metodologia înseamnă că AI realizează schimbarea FPS pentru aplicația utilizată și încearcă să găsească cea mai bună frecvență de operare a procesorului și a acceleratorului grafic pentru a face față schimbării, consumând în același timp cea mai mică cantitate posibilă de putere și scăzând temperatura dispozitivului, care este o problemă critică pentru telefoanele mobile.
Vă recomandăm să citiți și:
Giganții din tehnologie visează la o lume fără parole
Dispozitivul ciudat care simulează sărutul în VR
Infrastructura actuală de Internet de mare viteză nu va fi în stare să acopere cererea din viitor