Administraţia SUA doreşte să treacă de la 4% astăzi la 45% în următorii 29 de ani în ceea ce privește energia solară. Un lucru bun este că preţul panourilor solare a scăzut dramatic în ultimul deceniu, devenind astfel cea mai ieftină sursă de energie din multe părţi ale ţării.
Guvernul SUA va anunţa un program ambiţios pentru a transfera cel puţin jumătate din producţia de energie electrică din combustibili fosili către surse regenerabile, în special solare, până în 2050.
Până în prezent, electricitatea din Statele Unite care provine din surse regenerabile se ridică la doar 4%, iar obiectivul propus de administraţia Biden, de 45% până în 2050, ar fi un salt uriaş înainte în tranziţia energetică.
Într-un nou raport, Departamentul Energiei a declarat că ţara trebuie să dubleze cantitatea de energie solară în următorii patru ani. Apoi, va trebui să dubleze din nou numărul instalaţiilor anuale până în 2030.
Adăugarea atât de multor panouri solare, pe acoperişuri şi în zonele rurale, nu va fi uşoară. În februarie, o divizie a Departamentului Energiei a prezis că ponderea electricităţii produse din toate sursele regenerabile, inclusiv barajele solare, eoliene şi hidroelectrice, va ajunge doar la 42% până în 2050.
Noul obiectiv al lui Biden este în concordanţă cu ceea ce majoritatea oamenilor de ştiinţă din domeniul climei spun că este necesar, potrivit Mediafax.
Experţii spun că reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră la zero până în 2050 este esenţială pentru limitarea celor mai grave efecte ale încălzirii globale şi va fi necesară o utilizare mult mai mare a surselor regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare şi turbinele eoliene.