Imagini inedite cu o ciocănitoare curioasă care ciocănește într-o cameră de monitorizare a faunei au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.
Camera care a fost atacată de ciocănitoare și a filmat scena a fost montată în pădure de administratorii parcului național.
Aparatul a rezistat ineditei vizite, iar ciocănitoarea a zburat mai departe.
„O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai puternică decât loviturile insistente de cioc”, au relatat reprezentanții Romsilva pe Facebook.
Potrivit specialiștilor, ciocănitoarea neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din întreaga Europă. Pasărea trăiește atât în pădurile de conifere, cât și în pădurile de foioase, potrivit Mediafax.
Pentru a-și procura hrana preferă arborii bătrâni și găunoși, dar pentru construirea cuibului folosește arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împerechere, femela depune ouăle pe care le clocesc ambii parteneri timp de aproximativ două săptămâni.
Ciocănitoarea face găuri în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare.