O pisică din Chicago, SUA, a scăpat cu viață după ce a sărit de la o fereastră situată la etajul al cincilea al unei clădiri în flăcări.
Angajații de la Departamentul de Pompieri din Chicago ajunși la fața locului filmau exteriorul clădirii în timp ce pompierii încercau să stingă flăcările dintr-un apartament atunci când o pisică neagră a apărut deodată prin fumul gros. Pisica a sărit printr-un geam spart, după ce a „testat” rapid teritoriul cu labele sale frontale.
Martorii au țipat atunci când au văzut cum cădea felina. Însă, norocul pisicii a fost că a ratat un zid din fața clădirii și a aterizat în patru labe pe gazonul de lângă zid, sărind o singură dată și apoi fugind.
„S-a ascuns sub mașina mea și a rămas acolo până și-a revenit. După câteva minute a ieșit și a încercat să se urce pe zid și să intre din nou în clădire”, a declarat Larry Langford, purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Chicago.
Pisica nu a fost rănită, a mai precizat Langford, adăugând că încearcă să îi găsească stăpânul. Imaginile cu pisica au fost publicate pe rețelele de socializare și au ajuns rapid virale.
Din fericire, incendiul nu a cauzat victime, flăcările fiind ținute sub control și limitându-se doar la un singur apartament. Cauza incendiului nu a fost anunțată încă de oficiali și nici amploarea pagubelor, potrivit The Guardian.
Cu toate că mulți ar spune că pisica a supraviețuit pentru că „are nouă vieți”, mitul nu are foarte multă susținere din punct de vedere științific. În schimb, reușita felinei din cazul de față poate fi explicată prin mai mulți factori care au jucat în rol.
În primul rând, pisicile au evoluat să se urce în copaci și să ajungă la înălțimi periculoase, astfel că au învățat între timp cum să sară și să aterizeze în siguranță. De asemenea, pisicile au oase și ligamente flexibile, fapt ce la ajută la evitarea accidentării în astfel de situații.
De ce erau egiptenii antici atât de obsedați de pisici
De ce au uneori câinii și pisicile momente în care aleargă foarte rapid?
Un studiu a testat loialitatea pisicilor față de oamenii lor. Concluzia a fost cât se poate de clară