Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. Valeriu Gheorghiță, apreciază că purtatul măștii de protecție va rămâne ultima restricție. Mai mult, el spune că este o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.
„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară”, transmite Valeriu Gheorghiță.
El apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.
„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a precizat Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat două modificări importante în ceea ce privește platforma de programare pentru vaccinare: persoanele vor fi notificate o singură dată, iar beneficiarii vor putea să-și estimeze timpul de așteptare.
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță susține că interesul pentru vaccinare este ridicat: „În momentul de față, în centrele în care se administrează vaccin de la Pfizer, rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 și 90 la sută dintre persoanele care sunt înscrise pe lista de așteptare, chiar de la prima notifficare”.
El a anunțat că de acum înainte persoanele vor primi o singură notificare pentru programare la vaccinare.
„După cum știm până la acest moment, regula era că o persoană era notificată de până la trei ori, după care dacă nu răspunde confirmării se notificau alte persoane din lista de așteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de așteptare, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare, care va avea la dispoziție timp de 24 de ore să-și confirme programarea respectivă. Dacă nu va confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele din lista de așteptare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, care a precizat că acest lucru va intra în vigoare de miercuri.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai anunțat că din 10 aprilie pentru fiecare persoană platforma va afișa câte persoane se află înscrise în față și care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul ales. Astfel, acesta precizează că persoanele înscrise își vor putea estima timpul de așteptare.